Societat

La Fira del Gall vol atreure visitants de tot Catalunya

Aviram, gastronomia i vins de la DO Penedès es concentraran, demà dissabte i diumenge, al parc de Sant Julià de Vilafranca del Penedès

Cada any creix el nombre de persones que s'acosten a la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès. I és per això que ja s'ha guanyat un lloc destacat dins del panorama de fires i mostres de Catalunya. Aviram, gastronomia i vins de la DO Penedès es concentraran, demà dissabte i diumenge, al parc de Sant Julià. La Fira del Gall és l'única del país on es pot viure des de la criança del gall fins a la seva degustació, passant per l'escorxador. Aquest fet, segons l'alcalde, Pere Regull, junt amb un producte de gran qualitat, fa “única la Fira del Gall, i és el factor que genera que, any rere any, vingui gent d'arreu de Catalunya”.

Durant el cap de setmana es podrà comprar gall negre del Penedès, que porta una identificació exclusiva a la pota, al mercat d'aviram. S'hi podrà trobar també tota mena d'aviram. Paral·lelament, el visitant podrà gaudir de la Fira d'Artesania i participar de l'ampli ventall d'activitats. Tot i ser una fira centenària –352 edicions–, cada any introdueix alguna novetat. L'edició aquest any està marcada pels reconeixements.

Per celebrar la vintena edició de la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma, el gall Tomassot, la gallina Ballarica, l'àliga del barri de Sant Julià i el mussolot del campanar faran d'amfitrions de més de quinze bèsties convidades d'arreu del territori. A la Mostra Gastronòmica es podran tastar fins a 21 receptes d'aviram (vuit de gall negre del Penedès) proposades per set restaurants. També es podran tastar vins de la DO Penedès al superceller i participar de tastos i maridatges.

La raça convidada a l'exposició i al concurs serà l'espanyola cara blanca, la raça més antiga criada a la zona mediterrània.

La Fira

17 i 18 de desembre

Exposició renovada al Prat

M.J.R.

El recinte de Cal Gana del Prat de Llobregat serà escenari, des d'avui i fins diumenge, de la 43a Fira Avícola de la Raça Prat, la 29a Mostra Comercial i la 14a Mostra d'Entitats. La Fira Avícola exhibirà els millors productes dels criadors i pagesos del Prat, amb dos protagonistes especials: el pollastre Pota Blava i la carxofa Prat, símbols i orgull de la ciutat. Aquest any, l'exposició avícola, agrícola i ramadera apareixerà totalment renovada i tindrà una vocació molt didàctica, amb la novetat d'una col·laboració amb la Fira del Gall de Vilafranca, que, juntament amb el pollastre del Prat, són els dos únics animals vius que a l'Estat espanyol disposen del segell europeu de qualitat IGP (indicació geogràfica protegida). D'altra banda, un any més se celebrarà el Menú de Fira, en què 18 restaurants del Prat oferiran menús amb pollastre Pota Blava. A la Mostra d'Entitats participaran un centenar d'associacions, dividides en tres grans blocs: esportives, culturals i socials. Durant els tres dies de mostra oferiran més de 50 activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA