Societat

El comerç de Vilafranca confia en la pista de gel

Fa 13 anys que la instal·len, i els botiguers asseguren que és un gran motor d'activitat al centre de la vila

L'associació de comerciants Centre Vila de Vilafranca del Penedès, amb el suport de l'Ajuntament de la ciutat, confa en la pista de gel com a gran revulsiu de l'activitat al centre durant la campanya de Nadal. La instal·len des del 2002 (hi va haver un any que van substituir la pista de gel pel sorteig d'un cotxe) i asseguren que és un motor indiscutible. Durant la campanya de Nadal, que dura aproximadament un mes, passen per la pista de gel uns 14.000 patinadors.

Segons el president de l'Associació de Comerciants, Fèlix Hill, es pot comprovar la influència de la pista de gel amb l'afluència de gent al centre, i això no sempre reverteix en compres, però sí que serveix perquè el comerç doni valor als seus aparadors.

Tanmateix, Hill assegura que els festius que els comerços estan tancats també minva considerablement el nombre de patinadors. Per això, any rere any, els comerciants del nucli antic han anat consolidant la seva confiança en aquest reclam.

Pionera

La pista de gel de Vilafranca va ser una de les primeres que es van instal·lar al Penedès i al seu entorn, i també una de les primeres de Catalunya, juntament amb la de Manlleu. D'aleshores ençà ha anat millorant la qualitat de l'experiència dels seus visitants i ha estat un banc de proves per a activitats de tot tipus: recollida d'aliments per al Rebost Solidari, recollida de joguines per a Creu Roja, berenars a favor d'entitats del Penedès. Avui a la tarda, a partir de les 19.30 h, la pista de gel de Vilafranca serà el punt de trobada de tots aquells que vulguin participar en el primer mannequin challenge de l'associació de comerciants.

I el divendres 23, entre les 5 i les 7 de la tarda, hi haurà un berenar solidari en benefici de la Fundació l'Espiga, de Vilafranca. El mateix dia, a partir de les 23.00 h, tindrà lloc la patinada nocturna que, de mica en mica, s'ha consolidat com un clàssic.

La pista de gel de Vilafranca s'instal·la a la rambla de Sant Francesc fins al 3 de gener, i ocupa prop de 400 m²; és una pista coberta, amb els laterals oberts, i té un cost d'instal·lació d'uns 65.000 euros, dels quals l'Ajuntament de Vilafranca assumeix un 20%. Els comerciants tenen també el suport de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, i empreses patrocinadores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat