gastronomia

Miami Can Pons, més de 50 anys de cuina marinera autòctona

Ara fa més de 50 anys va nàixer a la població de Sant Carles de la Ràpita el restaurant Miami Can Pons, que durant més de cinc dècades ha estat tot un referent de la bona cuina marinera tradicional de les comarques del sud de Tarragona.

L'any 2003, la família Pons, propietària del restaurant i també de l'hotel Miami Park (3 estrelles), situat al costat, va decidir canviar la situació d'ambdós establiments, fins llavors al mateix centre de la població i traslladar-los a una zona residencial més tranquil·la i amb unes magnífiques vistes a la badia dels Alfacs, al costat mateix de la platja, a primera línia de mar. Així doncs, des de fa 4 anys trobem el Miami Can Pons a la planta baixa del flamant hotel encantador, Miami Mar, de quatre estrelles, guardonat com a Hotel de l'Any 2005, per la Guia Gourmand i va ser el primer establiment turístic de les Terres de l'Ebre que va obtenir la certificació Q, que distingeix la qualitat dels procediments i serveis i que atorga l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). L'any 1997, el president de la Generalitat Jordi Pujol els va atorgar el Diploma Turístic de Catalunya i recentment, l'any 2006, el president José Montilla, la Medalla del Turisme de Catalunya.

Actualment, després del tercer relleu generacional al capdavant de l'establiment, Joan i Patrícia Pons s'encarreguen de la direcció de l'establiment. Al capdavant dels fogons, dirigint la cuina, tenim Rafael Serres, que elabora els arrossos, peixos i mariscs del Delta de l'Ebre, que fan les delícies de tots els comensals.

Un plat clàssic del restaurant són les «picadetes» i, evidentment, una altra especialitat de la casa són els llagostins, preparats de diferents maneres. En la carta hi trobem també la sarsuela Miami, el turbot Can Pons, el llobarro a l'esquena, popets de Tarragona, escrita i rap amb llagostins amb all i pebre, sepionets de la punxa i la safata de marisc freda, entre d'altres. Cal destacar el menú gastronòmic (dies feiners), de 32 euros i el menú degustació, de 42,50 euros. La decoració marinera del menjador, dirigit per Pepe Balada, l'agradable terrassa, l'acurada carta de vins, a càrrec de J. Ramon Reverte, amb unes 150 referències, la d'aigües, i l'exquisidesa del conjunt ambiental, fan que el restaurant Miami Can Pons continuï sent punt de trobada obligada de gurmets del país.

Restaurant: Miami Mar Adreça: passeig Marítim, 18-20. 43540 Sant Carles de la Ràpita Contacte: Tel.: 977 740 551. Fax: 977 740 674 E-mail: [email protected] Web: www.miamicanpons.com


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.