Salut

Barcelona congela el creixement de sales de joc

Es mantenen en 51 des de la regulació del 2021

La ciutat fa un balanç positiu i es compara amb Madrid, on aquests establiments han passat de 378 a 428 en els darrers tres anys

La regulació de l’Ajuntament de Barcelona ha portat al fet que el nombre de sales de jocs hagi deixat de créixer a la capital catalana, cosa que no ha succeït en canvi a Madrid, segons un informe del consistori barceloní. L’estudi indica que Barcelona manté les 51 les sales i bingos de joc presencial que tenia el 2019, però Madrid ha passat de 378 a 428 en els últims tres anys. El ple va aprovar la norma l’abril de 2021 però a la tardor de 2019, mentre preparava la normativa, ja va prohibir obri nous locals de joc i apostes per preservar la salut i evitar addiccions.

“Barcelona es va posar a treballar i va activar polítiques públiques i no hem crescut en cap sala de joc o apostes en els últims tres anys”, celebra la regidora de Salut, Gemma Tarafa. La norma que regula la presència dels jocs d’atzar a la ciutat -un Pla Especial Urbanístic aprovat pel plenari fa més d’un any i mig- no prohibeix explícitament que obrin sales de joc i d’apostes, però fixa unes condicions a complir que, a la pràctica, en fan molt difícil l’obertura. Així ho va argumentar llavors el govern municipal i així asseguren que ho avalen ara les xifres. En concret, la norma marca que l’establiment s’ha d’establir a una distància mínima de 800 metres respecte a qualsevol centre educatiu -com llars d’infants, escoles o universitats-, així com de 450 metres respecte a altres equipaments com biblioteques, centres de serveis socials, centres cívics, casals de joves i de barri, centres del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) o bé centres de salut. Fins llavors, la limitació de distància respecte als equipaments d’usos protegits era de 100 metres només.Tot i que s’hagi contingut el nombre de locals existents, Tarafa assenyala que cal estar “amatents” pel fet que el 6,5% dels homes i l’1,7% de les dones han fet un ús problemàtic del joc durant l’últim any, segons la darrera Enquesta de Salut de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia