Societat

El model de ciutat de Barcelona, qüestionat

Gran part dels 20.000 participants en una enquesta la troben bruta i insegura

El 82% de barcelonins creu que la ciutat és més insegura, un 84% la troba bruta i un 76% es mostra contrari al plantejament actual de les superilles. Aquests són els resultats de l’enquesta a 20.000 residents a la capital que l’associació Construïm Barcelona i la plataforma Osoigo Next van fer públics ahir. Constaten, així, un “malestar general” amb el model de ciutat del govern municipal actual de Colau i Collboni.

Si desgranem les opinions sobre les superilles, mentre que pel 24% són adequades, un 48% les veu innecessàries i un 28% creu que el plantejament és massa radical. També cal millorar les infraestructures com el port, l’aeroport i les connexions en tren, segons un 91% dels barcelonins, i, de fet, per un 64% és urgent. L’atractiu econòmic de la Ciutat Comtal també s’ha posat en dubte per part dels enquestats: un 71% creu que la capital ha perdut capacitat inversora. D’altra banda, un 43% pensa que el consistori facilita l’ús del transport públic però no prou, un 22% veu adequades les facilitats i un 35% diu que no el facilita. Els temes que més preocupen a la ciutat són la seguretat, per un 79% dels enquestats; la neteja, pel 70%, i el preu de l’habitatge, pel 54%, sobretot entre joves. A un 34% li preocupa l’ocupació il·legal.

El president de Construïm Barcelona, Xavier Vallhonrat, va reivindicar l’enquesta amb 19.224 participants i es va queixar que a Barcelona “s’hagin pres decisions partint d’enquestes a 600 persones”. L’equip tècnic va recalcar el “valor demoscòpic sòlid”, representatiu per sexe i districte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia