Medi ambient

Alcaldes alerten del perill de pèrdua de camps al delta

Gavà, Viladecans i Sant Boi, en contra del projecte de la Generalitat d’ampliar zones ZEPA

Al·leguen que posarà fi al 30% del terreny d’horta català

La proposta d’ampliació de les zones d’especial protecció per a les aus (ZEPA) del delta del Llobregat que ha elaborat la Generalitat com a resposta al requeriment de la Comissió Europea que alerta de la pèrdua de biodiversitat a la zona per l’impacte de les ampliacions del port i l’aeroport no agrada als alcaldes i alcaldesses de Gavà, Viladecans i Sant Boi. Gemma Badia, Carles Ruiz i Lluïsa Moret van alertar ahir que el plantejament de la Generalitat suposarà la pèrdua d’unes 3.600 hectàrees de terrenys del parc agrari del Baix Llobregat, el que representa el 30% de la superfície d’horta de Catalunya. Els tres ajuntaments han presentat al·legacions a un projecte que consideren que no resol la pèrdua de biodiversitat i en canvi representa un atac a l’activitat agrària de l’àrea metropolitana. “El parc agrari és un element estratègic per a l’àrea metropolitana”, va declarar Ruiz.

Badia va insistir que no s’ha de plantejar la protecció dels espais naturals i els agraris com una dicotomia, sinó que el cal és que la Generalitat “gestioni bé els espais naturals abans d’ampliar-los” i que inverteixi en les infraestructures necessàries per a l’agricultura. I, sobretot, que ho faci en consens amb el territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia