Societat

Proposat el tercer grau per a Millet pel seu estat de salut

La junta de Brians eleva la petició al Departament de Justícia

L’expresident del Palau es troba ingressat a l’hospital

Nova investigació d’un jutjat als dos condemnats pel cas de l’espoli

La junta de tractament de la presó de Brians 2 ha presentat davant la Direcció General de Mesures Penals una proposta de tercer grau per a Fèlix Millet. La qüestió que mou la petició és el greu deteriorament de salut de qui va ser president del Palau de la Música, a la presó des del juny del 2020, en compliment de la condemna pel cas de l’espoli de la institució.

Fèlix Millet es troba ingressat a l’hospital penitenciari de Terrassa per un empitjorament de la seva salut. Millet va ser traslladat al centre sanitari el 28 de setembre i el 18 d’octubre va tornar a la presó de Brians 2, on va ser només un dia, ja que l’endemà mateix se’l va tornar a ingressar. Quan va entrar a la presó, el juny del 2020, Millet ja tenia dificultats de moviment i un deteriorament greu de la visió. Per això, la salut ja havia estat adduïda pels advocats per aconseguir el tercer grau, però fins ara s’havia desestimat.

La petició de tercer grau fa una setmana que s’ha tramitat, coincidint amb una investigació que el jutjat d’instrucció 12 de Barcelona té oberta contra Fèlix Millet i qui va ser la seva mà dreta, Jordi Montull, per suposadament haver ocultat ingressos del lloguer dels seus immobles embargats, informa l’agència Efe. El jutjat investiga si s’ha dissenyat una estratagema per evitar indemnitzar l’entitat cultural pels 23 milions espoliats tal com es va establir en la sentència.

La defensa de Fèlix Millet nega de manera taxativa que s’hagi amagat informació del lloguer de dos pisos, als carrers Rosselló i Ample de Barcelona, i d’un pavelló annex a la casa de l’Ametlla del Vallès. Són propietats que ja eren conegudes per la justícia i que pertanyien a l’esposa de Millet, Marta Vallès, morta ja fa uns anys, i que consten en el seu testament.

La intenció del titular del jutjat d’instrucció número 12 de Barcelona és prendre declaració a Millet, tot i el seu delicadíssim estat de salut, i també a Montull, que es troba ingressat a la presó.

Aquesta és la segona causa que s’obre als exresponsables del Palau per haver intentat eludir presumptament la seva obligació d’indemnitzar el Palau de la Música. Fèlix Millet ja és objecte d’una altra investigació per part d’un jutjat de Granollers per la desaparició de béns embargats a casa seva, mentre que Jordi Montull i la seva dona, Mercè Mir, esperen data de judici acusats d’ocultar els ingressos que cobraven pel lloguer d’una finca embargada.

La nova investigació contra Millet i Montull arrenca d’una denúncia presentada al juliol per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música. En l’escrit acusatori es deia que els exresponsables de la institució estaven ocultant a l’Audiència de Barcelona els ingressos que perceben pel lloguer d’altres immobles embargats per la justícia. La denúncia també es dirigeix a la filla de Montull, Gemma, que va ser condemnada en el judici del cas Palau; a la seva dona, Mercè Mir, i a les filles de Millet, Laila i Clara.

Per aquest motiu, el jutge també ha citat a declarar les filles de Millet i Montull arran de la denúncia del Palau de la Música, que els acusa de dos delictes de frustració de l’execució en concurs amb un altre de contracte simulat per les seves “maniobres” per frustrar l’execució de la sentència condemnatòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia