Medi ambient

La Diputació tria 15 zones residencials per estalviar energia

Impulsa una guia amb solucions per abordar millores de rehabilitació al Gironès, el Baix Empordà i el Ripollès

La Diputació ha identificat 15 polígons i àmbits residencials, en 13 municipis gironins, susceptibles de generar un estalvi destacable en el consum energètic amb reformes i millores. En aquest sentit, s’han plantejat solucions d’eficiència energètica (instal·lació de sistemes d’aïllament tèrmic exterior, canvi de fusteria de les finestres o aïllament de cobertes), solucions de producció energètica (integració en comunitats locals d’energia), solucions d’estalvi d’aigua (instal·lació d’airejadors a les aixetes o inodors de baix consum), solucions per a la reducció de l’efecte d’illa de calor (repintada de la coberta reflectora o dels tendals), a més de la col·locació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics als edificis.

El projecte s’ha anomenat RehabGi. Rehabilitació energètica i adequació al canvi climàtic de sectors residencials a la demarcació de Girona i l’ha elaborat el despatx Ramon Folch i Associats, amb la idea d’oferir eines a les administracions públiques per incentivar, millorar i adequar l’eficiència energètica de l’entorn dels sectors residencials amb necessitats a les comarques gironines.

Tres comarques

La diagnosi es va portar a terme a les tres comarques on inicialment la Diputació tenia una oficina de transició energètica: el Gironès –Bescanó, Cassà de la Selva, Celrà, Llagostera i Salt–, el Baix Empordà –Corçà, la Bisbal, Sant Feliu de Guíxols, Ullà i Verges– i el Ripollès –Ripoll, Ribes de Freser i Campdevànol–, i es van escollir 15 localitzacions, cinc per comarca, susceptibles de rebre actuacions de rehabilitació energètica perquè es van construir fa molts anys. Des d’aquest estiu, les comarques de la Selva i el Pla de l’Estany també disposen d’oficines, i es podrien afegir en fases posteriors.

LA XIFRA

935.000
tones
de CO2 va generar el consum dels habitatges gironins el 2019, una xifra a la baixa, però encara molt elevada.

Una guia per prioritzar la llista d’obres

D’acord amb la valoració de les oportunitats i els reptes de cada edifici, i les solucions per a cada problemàtica, s’ha constituït una guia d’acció amb propostes concretes per aplicar a cada tipologia d’edifici escollit, sigui unifamiliar o plurifamiliar, i detallades amb fitxes individuals on consten costos i estalvis. El diputat de Medi Ambient, Lluís Amat, diu que “ha de servir per estimular polítiques de rehabilitació en els àmbits local i comarcal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia