Societat

Les empreses exportadores de les comarques de Girona augmenten un 11% des d’abans de la pandèmia

Les exportacions amb origen a la vegueria de Girona es dirigeixen principalment als mercats de França, Alemanya, Itàlia, Portugal i els Estats Units

El nombre d’empreses exportadores a la vegueria de Girona ha crescut un 11% respecte el 2019, l’últim any abans de l’afectació per la pandèmia. Segons dades d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, les comarques que conformen la vegueria de Girona compten amb 3.283 empreses que venen els seus productes i serveis a l’estranger.

Aquestes xifres s’han donat a conèixer durant la jornada celebrada aquest dijous a la seu de la delegació d’ACCIÓ a Girona en el marc de la Setmana de la Internacionalització, amb la presència d’una trentena d’empreses, i que ha comptat amb la participació dels directors de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions d’ACCIÓ a Berlín, Londres i Miami. A més, durant la sessió l’empresa d’alimentació Can Bech també ha exposat la seva experiència a mercats internacionals com el dels Estats Units o el Regne Unit.

Les empreses de Girona al món

Per la delegada territorial d’ACCIÓ a Girona, Glòria Viñals, “la capacitat de les empreses gironines per adaptar-se a les demandes dels mercats ha conduït a una ràpida recuperació de les exportacions”. En aquest sentit, afegeix, “la situació econòmica està capgirant la manera de fer negocis i està exigint a les empreses ser més sostenibles i digitals”.

L’impacte de la pandèmia no ha estat un obstacle per al creixement del nombre d’empreses internacionalitzades. En aquest sentit, les exportacions amb origen a Girona es dirigeixen principalment a mercats com el de França, Alemanya, Itàlia, Portugal i els Estats Units.

Pel que fa als sectors amb més presència internacional, lideren les exportacions el de l’alimentació, la maquinària i béns d’equipament, la química i plàstics, l’automoció i la transformació de metalls i altres materials.

La Setmana de la Internacionalització d’ACCIÓ és el principal acte que se celebra anualment a Catalunya per promoure la internacionalització del teixit empresarial català. Es tracta d’un acte fortament consolidat -aquest 2022 se celebra la 29a edició- i que enguany s’ha convertit també en el punt de trobada entre tots els agents público-privats del país que donen suport a l’empresa catalana en els seus processos d’expansió a l’estranger. L’objectiu és sumar esforços entre la Generalitat, mitjançant ACCIÓ, les associacions, cambres i entitats catalanes per enfortir el suport a l’empresa en els seus processos de sortida a l’exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia