Societat

La salut de la gent que viu al carrer, reflexió de la Campanya de les Persones Sense Llar 2022 de Girona

El programa acull una desena d’activitats que es duran a terme del 24 al 27 d’octubre

La ciutat de Girona ha organitzat una desena d’activitats dins la Campanya de les Persones Sense Llar, que tindrà lloc del 24 al 27 d’octubre. L’objectiu és fer visible el col·lectiu de les persones sense llar a la ciutat a través de xerrades i exposicions. L’acte central es durà a terme el dijous amb una taula rodona sobre l’impacte que té en la salut el fet de viure o haver viscut al carrer. La campanya està organitzada per l’Ajuntament de Girona, a través del Centre d’Acolliment i Serveis Socials La Sopa, i per les entitats Traçant Camins i Càritas Diocesana de Girona.

El programa d’actes arrencarà el 24 d’octubre al matí amb la inauguració i la presentació de la campanya al pont de Pedra a càrrec de les tres organitzacions, i continuarà amb una exposició de fotos al Centre Cívic Pla de Palau. L’endemà, el dimarts 25 d’octubre, tindrà lloc una xocolatada i el concert de Pau Morales al Centre Cívic Barri Vell, a partir de les 16 h.

El dimecres 26 d’octubre es duran a terme dues presentacions d’exposicions. Per una banda, el Local de Pedret acollirà la mostra de vinyetes “La Perra Laika” de Jordi Jiménez Xiberta. I, per l’altra banda, a la biblioteca de l’IES Vallvera de Salt s’hi podrà veure l’exposició fotogràfica “Amb el cap ben alt” de Pere de Prada. La mostra servirà com a fil conductor de la xerrada als i les estudiants de 1r i 2n del Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic/a en Integració Social (TIS).

L’últim dia tindrà lloc la taula rodona que porta per títol “Quin impacte té en la salut de les persones el fet de viure o haver viscut al carrer”, a la Casa de Cultura, de les 9.30 a les 11.30 h. Anirà a càrrec del psiquiatre de l’Equip de Salut Mental a les persones sense llar (ESMAS), Albert Ventura González; de la infermera de l’ESMAS, Mariona Soler Puig, i del treballador social de l’ESMAS, Andrés Guindos Bretones. També hi participaran diferents persones que han viscut situacions de sensellarisme i les entitats Creu Roja, Càrites, CASS Teresa Ferrer, CAP Sta. Clara, el Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) i La Sopa.

Tancarà el programa de la campanya una flash movie i la lectura del manifest davant la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, a les 12 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia