Administracions

Primer tràmit per al pressupost de Barcelona

L’abstenció d’ERC i JxCat permet la tramitació inicial dels comptes del 2023

L’abstenció ahir d’ERC i JxCat va donar via lliure a la tramitació inicial del pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per al 2023, i va facilitar que la proposta del govern de BComú i el PSC hagi superat el primer tràmit en la comissió d’Economia i Hisenda. Govern i oposició tenen a partir d’ara prop de dos mesos de marge per negociar, ja que la votació definitiva del pressupost es farà en el ple del desembre.

Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita Marilén Barceló hi van votar en contra. El principal grup a l’oposició, ERC, va justificar l’abstenció per “responsabilitat”, però no va garantir l’aprovació definitiva. La formació va criticar el poc marge que s’havia donat a l’oposició per analitzar el pressupost, més que no pas parlar dels comptes. El regidor republicà Jordi Castellana va recordar que divendres van tenir accés a una presentació que es va lliurar a la premsa, mentre que el document detallat no el van rebre fins aquesta setmana.

JxCat també es va abstenir, i també es va exclamar pel retard a l’hora de rebre la documentació. Fonts del partit van matisar que donar llum verd al tràmit no vol dir que hi acabin votant a favor.

Tant BComú com el PSC van defensar que es tracta d’un primer pas, i es van mostrar disposats a negociar. El primer tinent d’alcalde d’Economia, Jaume Collboni, va recordar que anteriors pressupostos es van aprovar gràcies al suport d’ERC, JxCat o Valents, i fins i tot amb l’abstenció del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia