Societat

CASTELLS

Santa Teresa a mitges

La plaça Vella del Vendrell veu el primer 3 de 8 (carregat) dels Nens després de la pandèmia i el 3 de 9 amb folre de la Colla Jove de Tarragona

La diada va ser estranya, molt lenta, sense que cap de les tres colles en sortís del tot satisfeta

Després d’uns dies de calma post Concurs de Castells, aquest cap de setmana ja va tornar l’activitat castellera. Una de les cites més importants era la diada de Santa Teresa del Vendrell, on, a la plaça Vella, tornaven a trobar-se, després de dos anys, els Nens del Vendrell, la Joves Xiquets de Valls i la Jove de Tarragona.

La jornada va començar tard, quan gairebé tocaven dos quarts de dues del migdia, amb el 4 de 8 dels Nens del Vendrell, que van estrenar fa uns dies en la jornada de dissabte del Concurs de Castells i que van completar sense problemes.

Seguidament, va ser el torn de la Colla Joves Xiquets de Valls, que van apostar pel 5 de 8, amb molt bones mides i sense haver-lo de treballar gaire. En tercer lloc, la Jove de Tarragona, que també va apostar pel 5 de 8, però en aquest cas més mogut.

La segona ronda va marcar un punt d’inflexió en la diada. Els Nens del Vendrell volien provar, tres anys després, el 3 de 8. En van fer un primer intent desmuntat, perquè l’enxaneta va tirar avall quan ja estava tot a dalt, tot i presentar bones mides. La Joves de Valls va apostar pel 3 de 9 amb folre, que van desmuntar quan l’enxaneta ja estava gairebé a dosos i, per tant, quan el castell també estava gairebé sencer. Després, els Nens del Vendrell van tornar a provar el 3 de 8. El castell ja no va pujar amb bones mides, una mica lent, amb terços treballant de bon començament, i es va trencar quan l’enxaneta tot just començava a baixar. Primer 3 de 8 dels Nens del Vendrell després de la pandèmia, però carregat.

Seguidament, de nou la Colla Joves Xiquets de Valls, que va fer el mateix que feia uns minuts: intent desmuntat de 3 de 9 amb folre, en aquesta ocasió el van fer baixar quan els dosos no estaven ni col·locats. El castell estava molt incòmode des del principi.

Quan eren gairebé les tres de la tarda, va ser el torn del segon castell de la Jove de Tarragona, que va fer un peu desmuntat de 3 de 9 amb folre, però després el van tirar amunt i el van completar amb rapidesa, tot i que patint. En tercera ronda, els Nens del Vendrell van aparcar la idea de portar a plaça la torre de 7 i van apostar pel 5 de 7, un castell que, tal com ja es preveia, no els va portar cap problema. Seguidament, la Colla Joves va descartar el castell de 9 i va completar el 4 de 8 –sortint de plaça amb només dos castells– i, per acabar, la Colla Jove de Tarragona també va tancar la seva participació amb el 4 de 8. Diada estranya, doncs, molt lenta, i sense que cap de les tres colles en sortís del tot satisfeta.

Un altre punt d’atenció va ser dissabte en la Diada de la Capital de la Cultura Catalana, amb els Moixiganguers d’Igualada, els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sant Cugat. Era la primera diada post Concurs de Castells dels verds i van decidir adjudicar-se els dos castells de 9 bàsics – 3 i 4 de 9 amb folre– i el 5 de 8. Els vilafranquins ja tenen la mirada posada en la gran diada de Tots Sants de l’1 de novembre.

Per la seva banda, els amfitrions, els Moixiganguers d’Igualada, tenien com a objectiu completar el 3 de 9 amb folre que en el Concurs de Castells van carregar, però, després de dos peus desmuntats, el 3 de 9 va quedar, també, en carregat. Els d’Igualada, però, van revalidar el 5 de 8 i van tancar la diada amb la torre de 8 amb folre. Per la seva banda, els gausacs –que van tenir diverses baixes– van completar el 4 de 7, el 3 de 7 i la torre de 6.

Els Castellers de Sants –borinots– van celebrar també diumenge al matí la seva diada, de la qual cal destacar el 3 de 9 amb folre completat pels Minyons de Terrassa, un castell que no portaven a plaça des de la Mercè de Barcelona. En segona ronda, els de Terrassa van completar el 2 de 8 amb folre, així com el 5 de 8.

Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró van completar el 3 de 8, el 4 de 8 i el 5 de 7, i, finalment, els borinots van estrenar el 5 de 8 i el 3 de 8, i van repetir la torre de 8 amb folre aconseguida en el Concurs de Castells. Volien intentar el 3 de 9 amb folre, però van fer-ne un intent desmuntat i després ja no ho van tornar a provar.

Diumenge, 23 d’octubre

Judit Benages

Colla Vella dels Xiquets de Valls

Colla Joves Xiquets de Valls



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia