Infraestructures i serveis

Competència obre expedient a Comsa i Siemens

Hi ha “indicis racionals” d’una infracció de la normativa en els contractes per a la L9 i la L10 del metro de Barcelona

L’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha obert un expedient sancionador contra Comsa i Siemens Rail Automation perquè sospita que totes dues companyies poden haver “coordinat la seva actuació en relació a la presentació d’ofertes de licitació públiques de les línies L9 i L10 del metro de Barcelona”.

En un comunicat que pot consultar-se a la seva pàgina web, l’ACCO “considera que existeixen indicis racionals que s’ha produït una infracció de la normativa de competència”.

“Licitacions relatives a obres i serveis de disseny, redacció de projectes, execució i/o manteniment dels sistemes de senyalització i/o comunicació, incloent-hi els components d’aquests sistemes, almenys des de l’any 2017”, són les licitacions sota sospita, segons precisa aquest organisme independent vinculat al Departament d’Economia i Hisenda.

Si el presumpte acord entre les dues constructores ha tingut lloc, afegeix l’ACCO, “les seves decisions empresarials no s’haurien realitzat de forma independent i autònoma com exigeix la normativa de competència, sinó de forma concertada”.

El termini màxim per a la instrucció i resolució de l’expedient és de 18 mesos a partir de la data d’incoació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia