Salut

L’Hospital de Palamós fa parts a l’aigua

La setmana passada dues mares van triar aquest tipus de part

L’Hospital de Palamós ha introduït els parts a l’aigua. La setmana passada la Lola va néixer a la sala de parts. Els seus pares, la Dareine i en Michael, van mostrar-se molt satisfets de l’experiència. En el seu cas, durant el part sentia molt de dolor i incomoditat, per la qual cosa la llevadora li va proposar de passar a la piscina, i el canvi va ser radical.

Aquest tipus de part era una de les apostes de l’equip de la sala de parts del centre i tota la unitat d’infància i dona, en el seu camí d’humanització del part. Segons Yolanda Casavella, coordinadora de llevadores, “les gestants cada vegada més sol·liciten una assistència al part menys medicalitzada, més humanitzada i més respectada”. I hi afegeix: “Donant resposta a aquesta demanda social, el servei d’obstetrícia de l’Hospital de Palamós inclou el part a l’aigua a la seva cartera de serveis amb la finalitat de millorar l’atenció obstètrica al part normal, perquè la immersió en aigua durant el part ha demostrat millorar la sensació de dolor. Com a servei estem molt contentes de poder donar ja aquest servei i aquests dos primers parts s’han viscut amb molta alegria perquè al final aquest projecte d’equip tan desitjat s’ha fet realitat.”

Una trentena de professionals va formar-se el maig amb Barbara Harper, referent internacional de part a l’aigua i part respectat. Durant la formació, es va poder aprofundir en els fonaments del part a l’aigua, els aspectes fisiològics i les pràctiques i pautes clíniques.

L’acompanyament durant les cesàries és un pas més cap a la humanització del procés de naixement, un dels projectes transversals i que fa ja anys que es dua a terme a la sala de parts de l’hospital.

L’Hospital de Palamós està atent a les necessitats actuals de les dones i dels seus drets com a futures mares. Per això ha reduït la instrumentalització durant el naixement; per exemple, les episiotomies, del 7,6% el 2021, i el part vaginal després de cesària en anteriors parts està per sobre el 60%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia