Societat

Blanes organitza dos macrosimulacres per aprendre a atendre accidents amb diverses víctimes

Tota la plantilla de la Policia Local del municipi ha rebut una formació específica per aquests casos pionera a Catalunya

La Policia Local de Blanes ha posat a prova els coneixements adquirits els últims dos dies en atendre víctimes en accidents múltiples amb un macrosimulacre que s’han fet aquest dimecres a la ciutat esportiva. En aquesta formació, els agents han après a tractar diferents tipus de ferides que es poden ocasionar en baralles o accidents de trànsit abans que arribin els serveis sanitaris. El caporal de la Policia Local, Josep Romero, ha destacat que el seu cos acostuma a ser “el primer en arribar” i per això és important “donar una resposta i guanyar temps” fins que no arribi una ambulància. La formació és pionera a Catalunya perquè per primera vegada la rep tota la plantilla d’un cos policial, que en el cas de Blanes són 80 agents.

La ciutat esportiva de Blanes s’ha omplert de sirenes i cossos d’emergència aquest dimecres per fer un macrosimulacre d’un accident amb diversos ferits. L’objectiu era avaluar la formació que ha rebut la meitat de la plantilla els últims dos dies en medicina tàctica. Aquest curs els ajuda a assistir sanitàriament ferits en accidents de trànsit o en baralles mentre no arriben els sanitaris i a fer-ho en situacions d’ estrès .

El caporal de la Policia Local de Blanes, Josep Romero, ha explicat que aquesta és una formació “pionera” a Catalunya perquè per primera vegada la rebrà tot el cos local a la vegada i de forma “obligada”. La primera tanda ho ha fet aquesta setmana i es preveu que la setmana vinent ho faci la segona meitat dels agents del cos local.

Romero ha destacat que la formació és útil tenint en compte que la policia local habitualment és la primera “en arribar” en cas d’un accident de trànsit o d’una baralla. Per això cal donar “eines” als agents perquè puguin “donar una resposta” als ferits abans no arriben els sanitaris i “guanyar temps”. De fet, el caporal ha recordat que en molts dels casos són els mateixos agents qui activen les ambulàncies i per això és especialment important que donin una primera assistència a l’espera que arribin els professionals mèdics.

Uns atracadors ataquen civils

El macrosimulacre d’aquest dimecres s’ha fet partint de la base que hi havia un accident de trànsit i els Bombers havien d’excarcerar els ocupants dels vehicles i alguns agents atenien els ferits atot esperant que arribés l’ambulància. Mentre s’encarregaven d’aquesta tasca, un cotxe amb falsos atracadors fugia de la ciutat i espantats per tanta policia arribava a la ciutat esportiva i feria diverses persones que feien cua per veure una competició.

Davant d’això, la policia havia de reaccionar ajudant als ferits de la ciutat esportiva mentre detenien i perseguien els simulats autors de les ferides. Romero ha assegurat que l’acció d’avui era un simulacre que no estava assajat i que només han explicat amb mitja hora d’antelació els rols que tindria cada agent. “La idea és generar el caos per després analitzar com ha funcionat el dispositiu”, ha afegit el caporal.

De cara a la setmana vinent hi haurà un altre macrosimulacre on també hi podrà participar la ciutadania al passeig marítim de Blanes. Servirà per posar a prova la segona meitat de la plantilla que properament farà la formació de medicina tàctica i també comptarà amb la col·laboració de diversos cossos d’emergències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia