Societat

Olot no vol autocaravanes fent estada a la ciutat

L’Ajuntament prohibeix que accedeixin als llocs de la zona urbana que més utilitzen

No és previst condicionar cap espai per a aquest tipus de vehicle i s’ofereix l’alternativa dels càmpings

L’Ajuntament d’Olot s’ha proposat que les autocaravanes ni pernoctin ni passin gaire estona a la zona urbana. Arran de l’increment de la presència d’aquest tipus de vehicles a la ciutat –un fenomen generalitzat a tot el país des que es van aplicar les restriccions de la pandèmia– el consistori està buscant els llocs on n’hi ha més i hi restringeix l’accés. És el cas de l’esplanada que hi ha entre el Serrat i la llar d’infants del Morrot, que per la seva situació (a la falda del volcà Montsacopa i a deu minuts a peu del Firal) era dels indrets on més autocaravanes estacionaven. Aquest estiu hi han posat un senyal que hi prohibeix acampar. L’objectiu del consistori –explica la regidora Gemma Canalias– és que aquest tipus de vehicles pernocti o faci els estacionaments de llarga durada als càmpings. Es dona la circumstància que entre el Serrat i la llar d’infants aparquen els que porten i recullen la mainada, tant d’aquest centre com de la veïna escola de primària. Com que és proper al Firal es fa servir molt pels que es dirigeixen a peu al centre i també per autocars, sobretot des que al març van obrir l’Espai Cràter.

Contràriament al que han fet o planegen diversos ajuntaments de la Garrotxa, Olot no vol condicionar un espai específic per a les autocaravanes, al menys a curt termini, indica la mateixa regidora. Segons el portal de Turisme Garrotxa , ara mateix en aquest territori hi ha instal·lacions per a autocaravanes a Besalú, Santa Pau, Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas. La majoria d’aquests recintes disposen d’aigua corrent, electricitat i sistema de recollida d’aigües brutes. A Olot hi ha dos càmpings (les Tries i la Fageda) i en tots dos s’ofereix aquests serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia