Societat

L’Ajuntament de Girona ofereix al jovent un curs per aprendre a anar en monopatí

Les lliçons de ‘skateboarding’ per a infants i joves de 8 a 17 anys seran al parc Jordi Vilamitjana

L’oferta municipal per fer activitat física és de 2.148 places

L’Ajuntament de Girona oferirà al jovent un curs per aprendre a anar en monopatí en el marc de les activitats fisicoesportives i aquàtiques del curs 2022-2023. L’activitat, cada dijous de les 17.30 h a les 19 h, va adreçada a infants i joves de 8 a 17 anys i tindrà lloc al parc urbà de patinatge que hi ha al parc Jordi Vilamitjana, al barri de Can Gibert.

El regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran (ERC), explica que la iniciativa pretén “diversificar” l’oferta esportiva i ajudar a “ensenyar el nou equipament i baixar-lo de forma segura. “S’hi treballaran tots els aspectes que tenen a veure amb la força i l’autosuperació personal”, indica.

Tastet al setembre

Per prendre contacte amb l’skate i fer-ne un tastet, l’Ajuntament prepara jornades de dinamització de monopatí els dilluns del mes de setembre (els dies 5, 12, 19 i 26). Serà a la mateixa hora que es farà, a partir de l’octubre, el curs de monopatí. Amb el curs, també es formarà els inscrits a millorar l’equilibri, la força i la concentració. Hi haurà monitors que ajudaran els infants i joves a “millorar i dominar els trucs”, segons diu un cartell del consistori.

Entre les activitats fisicoesportives, també hi haurà escola de tennis per a infants, joves i adults, gimnàstica integral per a persones de més de 17 anys i ioga per a persones de més de 17 anys (amb grups específics per a adults i gent gran).

L’Ajuntament oferirà un total de 2.148 places dividides en 148 cursos d’activitats fisicoesportives i aquàtiques per al curs 2022/23. Aquesta oferta inclou des de cursos de natació de tots els nivells fins a activitats de manteniment, ioga o pilates, passant per l’escola de tennis, de natació i l’aquafitness. Les activitats estan pensades per a tots els públics i inclouen opcions per a nadons, infants, jovent, adults, gent gran i infants amb necessitats especials. Concretament, hi haurà 54 activitats fisicoesportives i 94 d’aquàtiques. Començaran l’1 d’octubre i s’acabaran el 22 de juny.

A banda del curs de monopatí, una altra de les novetats de l’oferta és una sessió de clínic de natació a les 7 h a la piscina de Santa Eugènia–Can Gibert del Pla, dirigida a persones esportistes interessades a participar en proves esportives com el triatló o l’aquatló.

Les preinscripcions es poden fer a partir d’aquest dijous, dia 25 d’agost, fins al 7 de setembre a través del web municipal. El 16 de setembre es farà pública l’assignació de places i, des de llavors fins al 25 de setembre, s’obrirà el període per fer la matrícula a les activitats. També a partir del 16 de setembre s’obriran les inscripcions directes a les activitats amb places lliures.

LA DATA

01.10.22
és el dia
que començaran les activitats fisicoesportives i aquàtiques, segons la programació de l’Ajuntament.

LA XIFRA

148
activitats
fisicoesportives i aquàtiques hi ha previstes. Les inscripcions, des de dijous fins al dia 7 de setembre.

Les exhibicions i les classes del 2 d’abril, el pròleg

El parc urbà de patinatge (skatepark) del parc Jordi Vilamitjana va ser inaugurat de manera oficial el dissabte 2 d’abril amb una acte batejat amb el nom de Jornada sobre rodes. Aquell dia, a banda dels responsables municipals, encapçalats per l’alcaldessa, Marta Madrenas (Junts), i altres regidors, hi havia responsables de la Federació Catalana de Patinatge (FCP). Hi va haver exhibicions i classes magistrals de monopatí, roller freestyle i scooter, disciplines que pertanyes a la FCP, i de ciclisme BMX, segons va informar la federació.

El parc urbà de patinatge fa 1.350 m² i és al sector de Mas Masó, al barri de Can Gibert. Les obres van acabar a la primavera i van costar 191.603,50 euros. És el segon de la ciutat, després del del barri de Domeny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia