Societat

S’estudia permetre excloure els anys en atur o amb pitjors cotitzacions del càlcul de les pensions

Escrivá no descarta pujar les prestacions amb l’IPC i destaca la recaptació més gran de la Seguretat Social

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha exposat que el govern espanyol treballa en diverses fórmules per modificar el càlcul de les pensions de jubilació. En una entrevista a La Sexta ha apuntat que una possibilitat és “ampliar el període” si els darrers anys “no són els millors” en termes de cotització. “També es pot fer un millor tractament de les llacunes, els anys on no s’ha cotitzat, o permetre, com es fa en altres països, que una persona exclogui els seus pitjors anys del còmput”, ha afegit. A parer seu, un 30% de la població ja no té vides laborals “lineals” que van de menys a més, ja que des de la crisi hi ha contribuents que no tenen les seves millors dades de cotització just abans de jubilar-se.

“Tenim diverses palanques sobre les quals podem operar”, ha resumit Escrivá abans de mostrar-se optimista sobre les dades d’ocupació i les perspectives econòmiques espanyoles. “Hi ha diverses combinacions per abordar aquest problema, que és una realitat”, ha resumit el ministra. Així mateix, ha avançat que s’està treballant en noves fórmules que, posteriorment, es presentaran als agents socials a principis de setembre.

Sobre la negativa dels sindicats a ampliar al càlcul de la pensió, Escrivá ha destacat que la nova “realitat” del mercat laboral mostra els beneficis d’aquestes fórmules. “En tots els temes sempre hem arribat a acords”, ha indicat.

Pel que fa a l’actualització de les pensions, Escrivá ha assegurat que els ingressos per cotitzacions socials estan creixent, al voltant del 8,5% i el dèficit de la Seguretat Social ha passat de l’1,5% del PIB al 0,9% del PIB.

“Estem per sobre en recaptació de l’esperat. Hem de mirar ingressos i despeses, i el que reflecteixen és una millora de la situació financera de la Seguretat Social, que pot abordar perfectament aquesta situació”, ha defensat. Així mateix, ha afirmat que l’actualització de les pensions al nivell de la inflació del mes de novembre està recollida per llei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia