Salut

estat francès

L’Estat francès afronta una dura nova jornada de lluita contra el foc

Els bombers aconsegueixen frenar l’avenç de les flames al sud de Bordeus

L’Estat francès afronta avui una altra dura jornada de lluita contra les flames que cremen en diversos punts del territori, en particular, a l’Aquitània, on els bombers han aconseguit aquesta passada matinada frenar el seu avenç. Aquest matí, el foc continuava parat al sud de Bordeus, a la Gironda, on ha calcinat 7.400 hectàrees des de dimarts i obligat a evacuar 10.000 persones. El foc continua sota vigilància en un perímetre de 40 quilòmetres.

L’estabilització de la situació ha provocat que hi hagi menys fum a l’ambient, la qual cosa ha permès millorar la circulació per l’autopista que va cap a la frontera amb Irun, el País Basc, que en els darrers dies ha estat tancada en diverses ocasions.

Les autoritats asseguren que per avui s’espera la jornada més calorosa d’aquesta onada de calor, amb temperatures per sobre dels 40 graus, per la qual cosa la vigilància serà “extrema” i s’intensificara el combat contra les flames. “Tenim una jornada complicada perquè les temperatures continuen augmentant i la hidrometria continua baixant”, van indicar les autoritats, que van assenyalar que 1.100 bombers treballen a la zona i que al llarg del dia es reforçaran amb 361 agents més procedents de diversos països d’Europa que s’integraran de manera immediata en el dispositiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia