Educació

Convoquen una marxa amb el lema ‘Espanyol, llengua vehicular’ el 18 de setembre a Barcelona

Escuela de Todos, que agrupa quinze associacions de perfil espanyolista, organitza la marxa, que anirà de l’Arc del Triomf al Parc de la Ciutadella

Les associacions que integren Escuela de Todos, que agrupa quinze associacions de perfil espanyolista, ha convocat una manifestació per al 18 de setembre a Barcelona amb el lema Espanyol, llengua vehicular. En un comunicat, la plataforma explica que volen reclamar la “igualtat de drets lingüístics” dels alumnes catalans, denunciar que es “fabriquin” lleis per fer “impossible” la conjunció lingüística i lamentar la “connivència” del govern espanyol de Pedro Sánchez. La marxa començarà a les 12.30h des d’Arc del Triomf i acabarà a les portes del Parc de la Ciutadella. Segons Escuela de Todos, “l’exclusió” de l’espanyol com a llengua vehicular no és pedagògica sinó que té caràcter polític.

La plataforma carrega contra les “polítiques discriminatòries” del govern que, segons diuen, darrerament s’han intensificat per fer front a la sentència del TSJC que fixa un 25% de classes en castellà. El govern va respondre amb un decret que rebutja percentatges en l’ensenyament. Mentre que al Parlament s’ha aprovat una llei amb els vots de Junts, ERC, PSC i comuns que diu que el català és llengua vehicular a l’escola i el castellà, curricular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia