Societat

Blanes recupera la neteja del fons marí després del Concurs de Focs

A banda de recollir residus, també es valorarà l’estat del fons marí al voltant de la Roca de Sa Palomera per fer una segona actuació amb més voluntaris al setembre

L’Ajuntament de Blanes recuperarà el proper divendres 5 d’agost la neteja del fons marí de la platja i la Roca de Sa Palomera, des d’on s’han llançat cada nit els components pirotècnics del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava.

Aquesta acció, que s’havia estat fent els darrers anys abans de la pandèmia, té l’objectiu de treure el màxim nombre de restes del material que hi queda dipositat després del llançament dels espectacles de focs d’artifici. Es tracta en definitiva, de fer neteja i reduir en la mesura que es pugui la quantitat de deixalles acumulades al mar després que ha tingut lloc el festival.

A banda d’aquesta principal fita, també es vol sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de mantenir nets els espais naturals. Precisament, l’entorn de la platja i la Roca de Sa Palomera és un dels racons més visitats de Blanes, no tan sols per la seva bellesa natural, sinó també perquè és un punt que marca l’inici de la Costa Brava.

Primera valoració de la situació per fer una neteja més a fons al setembre

L’activitat d’aquest proper divendres es preveu que també serveixi per elaborar una valoració de l’estat del fons marí per tal de preparar una segona neteja més a fons de cara al mes de setembre, amb la col·laboració d’un major nombre de voluntaris i voluntàries.

El Servei de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes s’ha encarregat d’organitzar la neteja d’aquest divendres amb el suport de l’entitat ecologista Escama (Escamots de la Mar). L’activitat es farà al llarg del matí i fins les 12 del migdia. Hi haurà dos equips: el subaquàtic amb els 8 submarinistes que s’encarregarà d’anar netejant el fons marí, i un altre grup de persones a terra, que aniran recollint les bosses amb deixalles que els vagin portant a superfície els i les bussejadores. Els i les voluntàries de terra donaran suport als submarinistes, i també informaran les persones que s’acostin al lloc de la neteja. En aquest darrer sentit, s’aprofitarà per fer divulgació i conscienciació sobre el tipus de deixalla que es llença al mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia