Societat

El PSC de Blanes descarta presentar una moció de censura

Cs demana al PSC que faci “un pas endavant” per formar govern a Blanes després de la sortida dels comuns

El PSC descarta presentar una moció de censura per desbancar Àngel Canosa (ERC) de l'alcaldia després del trencament del govern municipal amb la sortida dels regidors de Blanes En Comú Podem. En un comunicat, els socialistes apunten que la ruptura de la coalició constata "la feblesa" amb la que han governat, sense representar la majoria del ple. El candidat del PSC, Jordi Hernández, assegura que el PSC mantindrà una posició de "responsabilitat en defensa dels interessos de la ciutat" i continuarà donant suport a aquelles propostes que creguin que suposen una millora per a la població.

D'altra banda, el regidor de Cs a l’Ajuntament de Blanes havia demanat al PSC que fes “un pas endavant” i liderés un govern municipal alternatiu després de la trencadissa entre republicans i comuns. El PSC té cinc regidors, igual que ERC (que ara governarà en solitari) i que Blanes en Comú Podem (que passarà a l’oposició). El portaveu de Cs, Christian Ortiz demanava als socialistes valentia per formar “un govern constitucionalista” i d’aquesta manera Blanes “avanci el que no ha fet en els últims tres anys”.  Ortiz, havia avançat que estava obert al diàleg per arribar acords amb els socialistes. Ortiz considera que el “circ polític” que ha representat la sortida dels comuns del govern local esdevé una oportunitat per formar un “govern constitucionalista”.

Per últim, en un comunicat Ciutadans demana a l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, que “detalli quines són les presumptes irregularitats” que l’han portat a retirar els càrrecs de govern a la regidora Rosa Aladern. En aquest sentit, el regidor creu que si hi ha irregularitats cal “denunciar els fets amb proves” perquè sinó suposaria “tirar la pedra i amagar la mà”. Christian Ortiz ha exigit transparència en aquest cas al govern local i no descarta presentar alguna iniciativa per conèixer en profunditat aquestes sospites que ha mostrat l’alcalde amb l’exregidora d’Urbanisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia