Societat

la crònica

La Valenciana posa el llistó molt alt

Ja s’havia anunciat que en aquesta assenyalada edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes cadascuna de les cinc nits seria especial, perquè totes les empreses que s’han contractat són “campiones de campiones”. Aquest és el cas de la que hi va participar ahir, la Pirotècnia Valenciana, que venia amb l’aval d’haver guanyat l’edició anterior en què es va poder fer el festival, el 2019. Per això, ja havien avançat que venien disposats a revalidar la seva anterior victòria, amb sorpreses i novetats que el públic de Blanes –un col·lectiu molt entès en la matèria després de tants anys de contemplar focs– va saber apreciar.

L’espectacle va durar dinou minuts, durant els quals vam poder veure unes seccions digitals acompanyades d’unes candeles i unes carcasses amb formes de somriures i de cors, molt impactants. Tot plegat, acompanyat d’un intermitent des de Sa Palomera que va abastar tota la zona, un fet que el jurat valora especialment. D’altra banda, vam poder gaudir de seccions aquàtiques amb kamuros i carcasses de gran calibre, amb molts trons al final. A destacar la intervenció de carcasses, un recurs en perill d’extinció pel seu elevat cost econòmic. Algunes es van disparar a nivell de terra des de Sa Palomera, i es va aconseguir així l’efecte d’una erupció volcànica. En definitiva, es va notar que saben què agrada al públic de Blanes.

Per cert: els que van sortir satisfets de l’espectacle d’ahir, que sàpiguen que Pirotècnia Valenciana dispararà a Lloret de Mar el dia 26 i a Sant Feliu de Guíxols el dia 4 d’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia