Societat

Adif començarà la millora del pont sobre el Ter de Ripoll i no circularan trens

Reforçaran l’estructura i el protegiran de les condicions meteorològiques adverses

Adif executarà, entre els pròxims 30 de juliol i 1 de setembre, la fase principal de les obres d’adequació i millora del pont sobre el riu Ter, situat a Ripoll (Girona), a la línia d’ample convencional BarcelonaPuigcerdà, actuació inclosa al pla de millores “Transformem Rodalies”, amb una inversió de gairebé 1,2 M€.

Mentre durin els treballs, no podran circular-hi trens i s'oferirà un servei alternatiu per carretera que connectarà la capital del Ripollès amb Ribes de Freser, Puigcerdà i La Tor de Querol-Enveig. Les parades de bus estaran en punts propers a l'estacions. La resta de la línia fins a l'Hospital de Llobregat funcionarà amb normalitat. Aquesta era una obra molt reclamada al territori.

Amb aquestes, es pretén dotar a l’estructura de la màxima durabilitat a llarg termini, protegint-la de condicions atmosfèriques adverses i reduint-ne les necessitats de manteniment, cosa que redundarà en una millora de la fiabilitat i disponibilitat de la infraestructura ferroviària.

La realització d’aquest projecte és fruit de les exhaustives inspeccions i anàlisi de l’estat estructural d’aquest viaducte, de 145 m de longitud, situat entre la sortida de l’estació de Ripoll i el túnel que creua part del nucli urbà en direcció nord.

La primera fase de les obres, ja iniciada, consisteix en l’adequació d’accessos als llits dels rius Ter i Freser i el muntatge de bastides i elements auxiliars necessaris per a l’execució correcta de les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia