Administracions

Més refugis públics i piscines contra l’onada de calor

Els municipis s’activen i Agents Rurals, la policia local i voluntaris recorden que és prohibit d’accedir a les Gavarres

L’onada de calor va tornar a elevar ahir les màximes a la demarcació fins als 40,8°C de Cabanes i els 40,2°C d’Espolla, a l’Alt Empordà, i els els 39,5°C de Girona i els 39°C d’Anglès i Cassà de la Selva. Les puntes tèrmiques es mantindran o s’elevaran durant el cap de setmana, i l’Ajuntament de Girona va anunciar ahir que tot el cap de setmana obriran tres centres cívics com a refugis climàtics – els de Pla de Palau, Pont Major i Sant Narcís– d’11 a 18 h, i les dutxes del pavelló municipal de Santa Eugènia-Can Gibert del Pla i el pavelló municipal de Girona-Fontajau –de 9 a 13 h i de 16 a 20 h–.

A Banyoles també han habilitat el casal cívic com a refugi climàtic. Avui es podrà recórrer, a més, al Museu Darder. La mesura coincideix amb la reobertura dels Banys Vells –espai de bany públic a l’estany–, que estaven en obres, i amb la decisió del Club Natació Banyoles d’establir l’accés a les instal·lacions per tres euros les tardes d’aquest cap de setmana.

A banda de les piscines municipals que altres poblacions, com ara Llagostera, Riudellots i Ripoll, han habilitat perquè els veïns puguin fer-ne ús, a Salt ahir treballaven per recuperar l’equipament, del tot, després d’uns problemes de filtratge. Palafrugell i Platja d’Aro també han previst l’obertura d’espais municipals amb aire condicionat, aigua i wifi.

Controls a les Gavarres

En paral·lel, els Agents Rurals han intensificat la vigilància –fins i tot amb l’ajuda d’un helicòpter– per controlar els accessos tancats a les Gavarres, el cap de Creus, el massís del Montgrí i l’Albera, on informaven de la prohibició a esportistes i excursionistes. Tenen el suport de policies locals, voluntaris i les ADF, en un dispositiu conjunt que s’afegeix a la restricció d’accés en vehicle motoritzat que ja estava previst que entrés en vigència ahir a Roses –a les cales del cap de Creus– o el tancament, al Ripollès, dels gorgs de Campdevànol, on no hi ha aigua per banyar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia