Societat

JOSEP MARIA COLOMER

Propietari i gerent, juntament amb l'Ester Herranz, del Càmping Costa Brava

“La covid ens ha canviat la manera de relacionar-nos”

Com els està afectant la covid, un cop sembla que ens estem allunyant de les parts més dures del confinament amb la tornada a aquesta certa normalitat?
A banda dels moments més durs, que ens van afectar econòmicament, amb el confinament i tot el que va venir després, la covid continua afectant. La pandèmia ens ha canviat la manera que tenim de relacionar-nos.
En quin sentit?
Abans, els clients de tota la vida, que busquen parcel·les properes, per estar junts, feien sopars. Ara hem vist que tot això ha baixat. També les abraçades, els petons i les mostres d’afecte, ja no són com eren abans. Quan arriba un client, tampoc saps massa què fer, si donar-li la mà o no.
Tantes dècades donen per a molt. Expliqui alguna anècdota.
N’han passat tantes, que seleccionar-ne una... Miri, el Capità. Era un belga. Els posaven un sobrenom. Aquest era el Capità. Sortia a les nits i tornava molt i molt alegre.
Tot un personatge!
Un dia m’arriba i em diu que s’ha donat un cop molt fort al cap amb un senyal de trànsit. El vàrem curar, perquè sortia força sang. Recordo que em va dir: “Si la meva dona pregunta, li diu que m’ha caigut una pinya al cap.”
I això dels sobrenoms que ens comentava abans, com anava?
Molts dels nostres clients eren belgues o holandesos i, la veritat, alguns tenien noms molt complicats. Era més fàcil posar-los un sobrenom per fer servir entre nosaltres. Per exemple, en Rambo, un belga petit i refet; la Depre, una senyora que sempre t’explicava coses dolentes que li havien passat o malalties que tenia. N’hi havia un que li dèiem el Papa, ja és mort, pobret. Era el capitost de tota la família. De fet, venien tres famílies juntes i no es feia res de res sense consultar-ho abans amb el Papa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia