Societat

Els premis Princesa de Girona, en femení

Les cinc categories dels guardons entregats a Barcelona les han guanyat dones

La física Eleonora Viezzer (investigació científica), la psicòloga Claudia Tecglen (social), l’actriu María Hevás (arts i lletres), l’enginyera Elisenda Bou-Balust (empresa) i l’activista mediambiental vietnamita Trang Nguyen (internacional) han estat les cinc guardonades amb els premis Princesa de Girona, entregats ahir en una cerimònia celebrada a Cornellà de Llobregat. Van assistir a l’acte Felip VI i la reina Letícia; la seva hereva, la princesa Elionor, i la germana, Sofia, que tancaven així una breu i poc destacada estada en terres catalanes. En la cerimònia, novament no hi va fer acte de presència cap membre del govern català, com a resposta al discurs que al seu dia va fer Felip VI en contra del referèndum per la independència. El vessant institucional, però, sí que el van cobrir la ministra d’Educació, Pilar Alegría; la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón. La presència socialista es va completar amb el cap del partit, Salvador Illa, i la presidenta de la Diputació, Núria Marín.

Prèviament a l’acte d’entrega dels premis, Elionor i Sofia van participar en un taller al Palauet Albéniz de Barcelona, on van assistir amb altres joves a una sessió de Code.org, un projecte que fomenta l’ensenyament de les ciències de la computació a les escoles. Posteriorment, Elionor i Sofia van rebre els premiats d’edicions anteriors dels premis de la fundació, acompanyades pel rei Felip VI i la reina Letícia, poques hores abans de la celebració de la gala d’enguany, que va tenir lloc al Museu de les Aigües.

Els organitzadors dels premis Princesa de Girona van justificar la celebració a Barcelona, per tercer any, al·ludint a la “centralitat” de la ciutat, tot i que són conegudes les dificultats i els obstacles que des de fa anys els han posat des de l’Ajuntament de Girona, que es nega a cedir a l’entitat el Palau de Congressos. El director general de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), Salvador Tasqué, va afirmar que a Barcelona tenien “els espais i la logística adequats i, a més, aquesta ubicació permet que hi vinguin més patrons”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia