Societat

Un festival modest però ben pensat

L’Ateneu 24 de Juny organitza el tercer festival A Peu de Carrer, amb sis concerts gratuïts entre el juliol i l’agost

Situat al bell mig del Barri Vell de Girona, al carrer Ferreries Velles, l’Ateneu 24 de Juny és una entitat molt activa i una bona mostra de cultura de base, impulsada pel seu centenar de socis. L’estiu del 2020, en una primera treva de la pandèmia, l’ Ateneu 24 de Juny va posar en marxa un nou festival, A Peu de Carrer, un nom plenament justificat perquè les actuacions tenen lloc al carrer, just davant del seu local, amb els músics mínimament elevats per un petit escenari. Dissabte vinent, començarà la tercera edició d’aquest festival “modest però molt ben pensat”, com el va definir ahir el president de l’ateneu, Santi Thió, amb sis concerts d’entrada gratuïta i taquilla inversa, que tindran lloc els quatre dissabtes restants del juliol i els dos últims d’agost, sempre a les 19.30 h. A diferència de les dues primeres edicions, en què es va apostar sobretot per músics de les comarques gironines, en aquesta tercera edició hi ha propostes que arriben de diferents punts de Catalunya, incloses quatre estrenes a Girona.

El dissabte 9 obrirà el festival el músic i lutier Sergi Estella , autèntic home orquestra provinent de Rubí. Membre d’Empty Cage, Estella ha publicat dos discos en solitari, orientats al blues i el folk-rock. En directe, toca la bateria amb els peus i grata insospitats instruments de corda creats per ell. El dia 16, hi actuarà el grup osonenc d’indie rock Cult of Lion, que presentarà el seu debut, Astral Games . El 23 sonarà el punk d’autor de Vidal Soler, membre de Copa Lotus i col·laborador de grups tan diferents com ara Els Pets i Bullitt. I el 30 de juliol tancarà la primera tanda el grup Liannallull, un habitual del 24 de juny amb el seu frolk gestat al Montseny. Per a l’agost quedaran dues propostes més electròniques, vinculades al segell Hidden Track: Valentina & The Electric Post (dia 20) i Iris Deco (dia 27).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia