Societat

Sant Feliu de Guíxols suspèn les llicències d’obres a Punta Brava

El consistori aprofitarà per actualitzar el POUM en funció de les directrius que marca el Pla Director Urbanístic que va aprovar la Generalitat en el litoral gironí

El plenari de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha aprovat per unanimitat la suspensió de llicències d’obres a Punta Brava durant un any. El motiu és que durant aquest període de temps el consistori aprofitarà per actualitzar el POUM en funció de les directrius que marca el Pla Director Urbanístic que va aprovar la Generalitat en el litoral gironí. El regidor d’Urbanisme recorda que aquesta zona és “paisatgísticament molt sensible” i per això han optat per aprovar aquesta suspensió. Tot i així, Josep Saballs ha avisat que hi haurà finques on no es podrà aplicar la suspensió perquè implicaria al consistori ganxó que indemnitzi els propietaris.

La Punta Brava de Sant Feliu de Guíxols no tindrà noves construccions almenys durant un any. Així ho han acordat els 21 regidors de l’Ajuntament després d’aprovar una suspensió de llicències urbanístiques durant un any, prorrogable a dos. El principal motiu és garantir la protecció de l’entorn i per això s’adaptarà el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) amb les directrius en referència a construccions al litoral que marca el Pla Director Urbanístic (PDU) aprovat per la Generalitat.

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, té clar que la mesura “no agradarà a aquella zona” però considera que aquest any de marge és temps suficient per plantejar “tots els estudis de paisatge necessaris per implementar en aquella zona”.

La mesura arriba després que el consistori hagi registrat “més peticions” per edificar en aquesta zona, segons explica el regidor d’Urbanisme. Davant del risc que pot suposar per l’entorn paisatgístic, el govern local ha optat per suspendre les llicències i adequar el POUM al PDU.

Saballs ha recordat que ja hi ha alguns contenciosos interposats i veu en la suspensió de llicències la fórmula per poder “no tenir-ne més dels que ja hi ha”. La mesura és provisional per un any, però el consistori té la possibilitat d’allargar-la un any més si ho considera necessari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia