Societat

Tres morts en un tiroteig a un centre comercial a Copenhaguen

Hi ha tres persones més en estat crític

La policia interrogarà avui el presumpte autor dels fets, un jove danès de 22 anys

L’atac comès en un centre comercial de Copenhaguen aquest diumenge ha causat tres morts i diversos ferits, tres en estat crític, segons va informar la policia de la capital danesa.

Els morts són tres homes, segons ha declarat l’inspector en cap de la policia de Copenahgue, Soren Thomassen, que ha confirmat que la detenció d’una persona en relació amb el tiroteig serà interrogat aquest dilluns.

Thomassen ha assegurat que la investigació del que va passar encara no ha permès precisar si el detingut va actuar sol o si va tenir la col·laboració d’altres persones.

A més, ha admès que era “conegut” per la policia, encara que no ha especificat més detalls.

L’autor dels trets tenia un rifle i munició quan va ser detingut, va informar el funcionari policial, que no va revelar el motiu pel qual el detingut va disparar contra la gent al centre comercial, atestat quan va passar el succés.

Thomassen ha afirmat que encara que a les xarxes socials s’especula sobre els motius de l’atac, la policia encara no pot confirmar quina era la intenció de l’atacant. Anteriorment la policia va informar que no podia excloure que fos un acte terrorista.

Abans de la compareixença de l’inspector de policia, la primera ministra de Dinamarca, Mette Frederiksen, ha assegurat que “Dinamarca ha estat colpejada per un cruel atac diumenge a la nit. Diverses persones han estat assassinades i hi ha ferits”.“Encara no sabem el mòbil que hi ha darrere d’això, però els puc assegurar que les autoritats estan fent tot el possible per arribar al fons d’aquest cas perquè la persona o persones responsables puguin ser processades”, va dir el ministre Tesfayer a la agència danesa Ritzau.

Poc després de saber-se els fets, la policia va informar que la persona detinguda en relació amb el tiroteig és un ciutadà danès de 22 anys.

Cap a les 17.30 hores de diumenge, la policia va rebre informacions sobre un tiroteig al districte d’Amager, ubicat entre el centre de la ciutat i l’aeroport, i després van enviar reforços a la zona.

A uns 650 metres del centre comercial Fields es troba a més el pavelló Royal Arena, on estava previst que el cantant britànic Harry Styles celebrés un concert que posteriorment va ser suspès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia