Administracions

Llum verd per a la reforma de la Fosca, a Palamós

Les obres de la segona fase tenen un cost de prop de 3,4 milions d’euros

S’iniciaran a principis del 2023

La gran reforma de la urbanització de la Fosca de Palamós ja té llum verd, i aquesta segona fase, que dona continuïtat a la primera, té un pressupost de prop de 3,4 milions d’euros. La nova fase, amb un termini d’execució de setze mesos, se centra ara en el sector delimitat per la carretera de la Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de la Fosca i el carrer de l’Església. El cost de l’actuació repercutirà en un 90% en els veïns de la zona a través de contribucions especials. Els grups municipals han donat suport al projecte d’obres de la Fosca, tret de la CUP, que considera que les contribucions especials tindran una forta càrrega per als veïns.

Les actuacions

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, explica que les obres podrien començar entre finals d’aquest any i principis del vinent. El projecte preveu actuar a la xarxa viària. Les actuacions més rellevants, segons Puig, comportaran actuar en carrers i passatges denominats de prioritat invertida, amb plataforma única i tractament superficial de formigó acolorit. Així com en instal·lació d’enllumenat, en les xarxes separades d’aigües residuals i plujanes, la millora de la xarxa de subministrament d’aigua potable, i el cobriment de les xarxes elèctriques i de telèfon. A més de petites intervencions per adaptar l’amplada d’alguns dels vials, també s’urbanitzaran carrers amb calçada asfaltada i voreres a banda i banda. Finalment, es crearan diverses zones verdes equipades amb mobiliari urbà.

LA XIFRA

3,4
milions d’euros
és el cost de les obres. El cost de l’actuació repercutirà en un 90% en els veïns de la zona.

LA DATA

2023
Un cop aprovades
les contribucions i s’hagi posat a licitació l’obra, es preveu començar pels volts del 2023.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.