Societat

societat

Veïnes de barris violetes

Una vintena d’associacions veïnals de nou municipis fa dos anys que es reuneixen per impulsar polítiques de gènere i feministes

Faran una diagnosi d’aspectes urbanístics, de com donar valor a les cures i millorar la participació

A la ciutat de Mataró fa més de vint anys que la vocalia de dones de l’associació veïnal de Rocafonda impulsa el programa Totes Plegades per fomentar la convivència i l’ajuda mútua entre les que viuen al barri. Un grup de voluntàries, amb Maria Majó al capdavant han liderat fins ara les trobades amb veïnes majoritàriament arribades de països del nord d’Àfrica. “Es parla i fem cursos, però el més important és tenir un lloc de trobada i fer xarxa entre totes”, resumeix la Maria ,que ha explicat la iniciativa fa uns dies a les jornades organitzades per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc) a Santa Coloma de Gramenet. Les associacions participants a la trobada sota el títol Com construir barris violetes? van reflexionar per fer pobles i barris més igualitaris i dignes per a les veïnes. Entre els “punts calents” que preocupen el moviment veïnal hi ha aspectes relacionats amb l’urbanisme i la seguretat a l’espai públic així com la socialització de les cures i com la pobresa afecta aquelles amb feines més precàries. Una vintena d’entitats veïnals fa dos anys que integren el programa #Barris violetes que s’impulsa en nou municipis (Badalona, Mataró, Arenys de Mar, Terrassa, Sabadell, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat), amb el suport del Ministeri d’Assumptes Socials i Agenda 2030. “Les escoltem per fer-les participar del que més els amoïna”, explica Laura Liñares, coordinadora del pla que vol fer una diagnosi des de l’urbanisme en perspectiva de gènere, donar valor a les tasques de les cures i fer participar les veïnes en el barri o les entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia