Salut

Salut assumeix que les noves variants són majoritàries a Catalunya

Fa dues setmanes eren més del 40% del contagis

Cabezas parla d’increment “progressiu” de casos però descarta de moment l’inici de la setena onada

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha confirmat que més del 40% dels contagis de covid-19 eren de les noves variants d’òmicron, BA4 i BA5 fa dues setmanes. Per això, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio que assumeixen que aquestes dues variants són ja majoritàries a Catalunya. Precisament atribueix a aquestes variants l’increment “progressiu” de contagis, xifrat en un 10% respecte a la setmana anterior, però descarta, de moment, que s’estigui a l’inici de la setena onada. Ha afegit que malgrat aquest increment, les UCI continuen “força estables” i en “mínims històrics”.

La secretària ha defensat que malgrat que aquestes dues noves variants escapen millor a les vacunes, aquests continuen donant protecció “molt bona” contra la malaltia greu i l’ingrés hospitalari. Per això, ha fet una crida a que qui no tingui la tercera dosi se la posi. La taxa de vacunació amb aquesta tercera dosi és del 54%, ha dit. Cabezas ha descartat també que ara per ara s’hagi de posar la quarta dosi a tota la població però sí en els col·lectius vulnerables quan la situació epidemiològica ho requereixi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia