Societat

Més efectius per a un Sant Joan sense restriccions especials

Es mantenen les limitacions d’altres anys i s’afegeix la prohibició de tirar fanalets voladors

Hi haurà un 28% més de mossos fent controls i vigilància, i reforços als bombers, el 112 i Agents Rurals

La previsió meteorològica sembla que donarà una treva els pròxims dies després de l’onada de calor i la nefasta setmana d’incendis forestals i, per aquest motiu, el govern no té previst desplegar cap prohibició especial la nit de Sant Joan. Això sí, el dispositiu de vigilància, seguretat i trànsit serà el més important fet fins ara, segons va explicar el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i inclourà 4.545 efectius dels Mossos d’Esquadra en carreteres, zones d’oci i concorregudes, 2.393 dels quals ho faran extraordinàriament per aquesta nit, que són 300 més dels que es van mobilitzar l’any passat. Però també hi haurà un reforç especial dels bombers, amb 150 efectius de guàrdia pels possibles avisos d’incendi que hi pugui haver. Tindran el suport d’un total de 300 efectius del cos d’Agents Rurals, que es dedicaran prioritàriament a controlar la ubicació de les fogueres i el correcte ús de material pirotècnic.

Com a novetat, s’afegeix a les limitacions d’encendre fogueres, fer correfocs i castells o tirar petards a menys de 500 metres de zona boscosa, la prohibició d’enlairar fanalets encesos en qualsevol punt del territori. Tot i que algunes poblacions sí que aplicaran més restriccions, Elena va justificar que “farien una trencadissa” si pretenguessin adoptar mesures generalitzades idèntiques per a cada municipi tenint en compte que tenen “realitats immensament diferents”.

També tindrà un dispositiu especial el telèfon 112 d’emergències, que l’any passat va rebre més de 5.000 trucades en tota la nit, i està previst doblar el personal operador i de supervisió en les hores punta.

Mobilitat complicada

Tenint en compte que Sant Joan cau aquest any en un pont, es preveu una mobilitat complicada i el Servei Català de Trànsit calcula que sortiran avui 450.000 vehicles de l’àrea metropolitana. El dispositiu preveu que en el tram central de l’AP-7 entre l’antic peatge de la Roca i l’antic peatge de Martorell els camions hagin de circular a 80 quilòmetres sense poder fer avançaments, amb multes que poden arribar fins als 500 euros. Per als camioners s’habilitaran àrees de descans a les antigues zones de peatge de l’AP-7. En cas d’accident es preveu que hi hagi dues grues a la Roca i a Martorell per treure els cotxes amb rapidesa.

Per millorar la fluïdesa del trànsit en l’operació tornada de diumenge, s’instal·laran més de 100 quilòmetres de carrils addicionals en sentit contrari a l’habitual a l’AP-7, entre Sant Celoni i Montornès del Vallès, a l’AP-7/B-23 i entre Vilafranca i Molins de Rei, mentre que a la C-32 nord serà entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat i, a la C-32 sud, entre Gavà i Cornellà de Llobregat.

LA XIFRA

1.031
controls
preventius de trànsit i d’alcoholèmia faran els Mossos d’Esquadra durant la revetlla.

LA FRASE

La previsió diu que les temperatures baixen i hem de posar restriccions prenent com a base la realitat
Joan Ignasi Elena
CONSELLER D’INTERIOR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia