Administracions

Aforament amb límits a la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols

L’Ajuntament implementa un pla arran de l’accident mortal de principis de mes

Vol fixar un límit d’usuaris

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols preveu limitar l’accés a la via ferrada de cala Molí, després que un turista hi morís en precipitar-se al buit a principis de mes. En concret, preveu establir un topall màxim d’aforament per dia i que només s’hi pugui accedir si s’ha reservat l’activitat amb antelació i, a més, estudia que només hi accedeixin aquelles persones que, o bé estiguin federades, o bé vagin acompanyades d’un guia.

L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, ha detallat a l’ACN, que així es revertirien les problemàtiques d’aquesta via. Per una banda, es “milloraria la seguretat a l’accés” i, per l’altra, “s’evitaria provocar una sobresaturació de l’entorn per la quantitat d’afluència que genera la via”. I és que, sobretot durant l’estiu, a l’inici del recorregut es produeixen aglomeracions que generen cues “de més de tres hores d’espera”. Per aquest motiu, el consistori vol “garantir un nombre d’accessos per dia i que, quan s’arribi al límit establert, ja no hi pugui entrar ningú més”. L’Ajuntament estudia ara implementar un pla d’actuació que ho reguli i que es vol consultar amb la Generalitat abans no entri en vigor. “S’ha de regular per no morir d’èxit”, afirma. El pla englobaria les dues mesures i asseguraria que s’hi accedís amb la màxima seguretat; només ho podria fer “gent que coneix l’espai –federats o empreses de guies– i que puguin certificar que el material que utilitzen és l’adequat.”

La via ferrada de Sant Feliu té un recorregut d’uns 600 metres distribuïts en dos trams amb diferents nivells de dificultat. També varia l’altura. Al principi, hi ha uns 6 metres de penya-segat fins al mar i, en el segon tram, un total de 15 metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia