Administracions

Adjudiquen les obres de reforma i ampliació de la deixalleria de Palamós

Els treballs, que han de començar en breu, tenen un cost de 431.627 euros, però han rebut una subvenció de la Generalitat que supera els 400.000

L’Ajuntament de Palamós ja ha adjudicat les obres de reforma i ampliació de la deixalleria municipal, i espera que puguin començar el mes que ve. Les farà l’empresa Tallers Vidal Amill, l’única que s’ha presentat a la licitació, per un preu de 431.627 euros, amb l’IVA inclòs, uns 18.000 per sota del preu de sortida del concurs. El projecte ha rebut una subvenció de la Generalitat que supera els 400.000. La deixalleria municipal, que es va inaugurar el 1999, ara fa vint-i-tres anys, actualment ha quedat per sota de les necessitats de la població.

En dues fases

Les obres es faran en dues fases perquè mentre es treballi la instal·lació continuarà fent la seva activitat. L’objectiu de l’actuació és preparar la deixalleria per a les necessitats actuals en matèria de reciclatge, i millorar-ne la funcionalitat, la capacitat i la integració en l’entorn. L’actual instal·lació ocupa una parcel·la de 1.910 m² i l’ampliació es farà cap a una parcel·la de 228 m² que hi ha al costat, també propietat de l’Ajuntament i que fins ara s’utilitzava com a magatzem de material de la brigada municipal.

L’alcalde, Lluís Puig, ha explicat en diverses ocasions que un element important que ha incorporat el projecte és la conscienciació i la divulgació de com gestionar els residus, un repte pendent al municipi. En aquest sentit, el projecte preveu la construcció d’una sala polivalent per fer divulgació del reciclatge. També s’instal·laran contenidors de 20, 30 i 40 m³ i també podrà rebre noves fraccions de residus.

LA DATA

1999
es va inaugurar la deixalleria,
ara fa vint-i-tres anys, a Sant Joan de Palamós i ara ja és insuficient.

LA XIFRA

431.627
euros
és el preu pel qual s’han adjudicat les obres, però la subvenció de la Generalitat supera els 400.000.

Un nou model de gestió porta a porta

L’Ajuntament apostarà pel model de recollida de deixalles porta a porta, segons recollirà la nova ordenança de residus i neteja viària. Amb la implementació d’aquest sistema, previst per al 2023, un cop es faci efectiu el contracte del nou concessionari, Palamós vol augmentar significativament la taxa de recollida selectiva al municipi. A més, s’incorporarà en la gestió dels residus corresponsabilitzar el ciutadà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia