Societat

Colau veu com “un despropòsit” les negociacions pels Jocs

Reclama que el projecte compleixi “uns requisits mínims”

L’alcaldessa de Barcelona carrega contra Generalitat i el govern espanyol per fer “deixadesa de funcions”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qualificat de “despropòsit” les negociacions fallides per presentar candidatura per als Jocs d’Hivern. “S’imaginen que un projecte liderat des de BComú estigués passant el ’via crucis’ que estan passant els Jocs liderats per la Generalitat, amb totes les desavinences i amb la consulta retirada a l’últim moment?”, ha preguntat retòricament a una entrevista a ’La Vanguardia’. L’alcaldessa reclama que el projecte compleixi “uns requisits mínims” i que “sigui sostenible i no faci mal al territori ni al medi ambient”. Sobre una possible consulta a Barcelona, Colau ha remarcat que de moment no existeix un projecte sobre el que es puguin pronunciar.

D’altra banda, l’alcaldessa ha carregat contra la Generalitat i el govern espanyol per fer “deixadesa de funcions” i per haver estat “en paràlisi durant anys”. “Barcelona ha de liderar i obrir camí i així segur que es posaran les piles més ràpid”, ha dit. Segons Colau, l’actual “estabilització” de la política en clau nacional fa que la Generalitat “hagi de respondre de les seves responsabilitats i obligacions”. “Aragonès va assumir uns compromisos amb mi que no s’estan complint”, ha retret Colau, que s’ha referit a temes com la manca d’inversió en habitatge o mobilitat.

Eleccions municipals

Dues setmanes després d’haver anunciat que pretén presentar-se a la reelecció com a alcaldessa, Colau ha apuntat que espera millorar els resultats a les eleccions perquè el debat “no està polaritzat entorn al tema nacional”. “La proposta de diàleg s’obre camí i ha rebaixat la tensió i les pròximes eleccions han d’anar de Barcelona”, ha subratllat. A més, també ha negat que els propers comicis siguin un plebiscit sobre la seva figura. “El tema no seré jo sinó el model de ciutat”, ha assegurat.

D’altra banda, l’alcaldessa s’ha referit a l’ampliació de l’aeroport, que es va veure cancel·lada després del desacord entre Estat i Catalunya. Al seu parer, l’ampliació hauria implicat 20 milions més de turistes. “El turisme és una activitat d’èxit a la ciutat però no pot créixer és perquè acaba generant desequilibris i perjudicis per a la ciutat i la mateixa activitat, l’aeroport no pot créixer més”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia