Societat

La Fundació MAP reforça les inversions i incrementa serveis

Segons la memòria del 2021, l’entitat ha pogut fer inversions per valor de 850.000 euros

Les persones que s’han atès en aquest període han estat 804, amb un increment de deu respecte al 2020

La Fundació MAP ha tancat el 2021 amb un creixement dels ingressos, que arriben als 12,32 milions d’euros, ha tancat un exercici amb un resultat positiu que ha permès invertir en instal·lacions, equipaments d’atenció a les persones o maquinària per valor de 894.000 euros. Pel que fa a les persones ateses, s’han arribat a les 804 (414 adultes i 390 infants i joves), amb un increment de 10 respecte a l’any anterior. Un altre indicador positiu és que la majoria dels ingressos ja provenen de les vendes de productes i serveis privats del Centre Especial de Treball (53%) per sobre dels ingressos públics per als serveis d’atenció a les persones (47%), consolidant l’autonomia de l’entitat. Cal destacar, i segons la memòria, també els indicadors del retorn econòmic cap a la comarca del Ripollès, amb un volum de compres per valor d’1,47 milions d’euros i amb la contractació de 154 empreses proveïdores.

Nova organització

L’últim exercici ha estat marcat, tal com i indica el títol, per la implementació de la nova organització centrada en la persona. Un treball que fa anys que l’entitat va iniciar i que ha culminat amb la posada en funcionament d’una nova estructura que posa el focus a les necessitats socials de les persones ateses i les seves famílies i en promou l’empoderament.

A la memòria es dona a conèixer l’organigrama de treball de la nova organització, basat en tres unitats d’acció: Comunitat i Vida Independent, Benestar i Feina, que compten amb el suport d’una Unitat de Suport i una d’Estratègica. “Un model, de mirada comunitària i participativa, que continua empoderant i impulsant l’autogestió dels equips de treball amb lideratges compartits en codireccions i coordinacions”, segons es detalla.

Equip de treball

A nivell d’equip de treball, hem tancat l’any amb 326 professionals, 19 més que l’any anterior. Més de la meitat, 165, amb certificat de discapacitat. Això significa un creixement de les persones contractades en el marc del Centre Especial de Treball, amb un 80% que presenten especials dificultats, bàsicament discapacitat intel·lectual i malaltia mental.

La pandèmia ha generat molt moviment de personal, amb 89 insercions laborals, 23 més que en l’última anualitat. Destaquen les 9 persones incorporades a l’empresa ordinària.

El 2021 també ha incrementat l’atenció al col·lectiu en risc d’exclusió social, amb un creixement de l’empresa d’inserció InserMAP Ripollès, que ja compta amb 23 professionals en situació de risc d’exclusió social. D’altres programes estacats són el CaixaProinfància, que ha atès 85 infants de 52 famílies en situació de vulnerabilitat de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, o el programa per a Joves Extutelats, que ha permès tres incorporacions al món laboral. Finalment, en l’apartat d’iniciatives engegades, destaquen la posada en funcionament dels nous espais InLAB i Ca la Irene, amb les zones d’hidroteràpia i fisioteràpia com a darrers serveis iniciats.

“En definitiva, un any en què s’ha pogut anar recuperant l’activitat i que ens ha permès continuar projectant nous reptes, com l’obertura d’un nou hotel i restaurant a Sant Joan de les Abadesses, la botiga de moda sostenible Moda Re- a Ripoll o la xarxa d’habitatges socials per a una vida independent a la comunitat per a persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social”, valoren.

Des del 1968

La Fundació MAP és una entitat sense ànim de lucre constituïda el 1968 per un grup de pares i mares i de persones altruistes que van decidir buscar una alternativa d’atenció per a les persones amb discapacitat de la comarca del Ripollès i les seves famílies. Va néixer com a associació (ACPAS) i des de l’1 d’abril de 1997 passa a ser la Fundació Privada MAP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia