Societat

estats units

Una nova matança a una escola dels Estats Units deixa almenys 21 morts

Un jove de 18 anys irromp en un centre de primària a l’estat de Texas i ataca a nens d’entre set i deu anys

L’agressor és abatut per la policia

“S’ha d’aturar aquesta carnisseria”, diu Biden

Nova massacre en una escola dels Estats Units. Un jove de 18 anys, fortament armat, ha irromput un centre escolar de la petita localitat d’Uvalde, a 140 quilòmetres de San Antonio, Texas. Emulant les pitjors massacres que s’han viscut als Estats Units els darrers anys, el jove va començar a disparar als nens i també als professors. El resultat és 21 morts: 19 nens i 2 adults.

L’autor de la matança ha estat identificat per la policia estatal com a Salvador Ramos i ha mort abatut per la policia.

Els fets han ocorregut en un districte escolar on el 90% dels estudiants són hispans i el 85% pertanyen a famílies amb dificultats econòmiques,

El governador de Texas, Greg Abbott, ha dit en una compareixença davant dels mitjans que hi ha informacions que el presumpte autor hauria disparat contra la seva àvia abans d’anar a l’escola.

En un discurs a la nació immediatament després d’arribar d’una gira per Àsia, el president dels Estats Units, Joe Biden, es va preguntar quan el seu país es plantarà davant del “lobby” de les armes.”“Com a nació ens hem de preguntar quan en el nom de Déu ens enfrontarem als grups de pressió a favor de les armes”, va lamentar Biden, visiblement afectat. El president va ordenar que les banderes del país onegin a mig pal a la Casa Blanca i a tots els edificis federals, instal·lacions militars i vaixells de guerra fins a la posta de sol del proper 28 de maig.

Aquest és el segon tiroteig en un centre escolar més mortífer de l’última dècada, després de l’ocorregut el 2012 a l’escola de Sandy Hook a Newton (Connecticut), on van morir 26 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia