Societat

El GREC ha completat la recerca de les peces de l’antiga portalada de l’església de Cassà

S’han compatibilitzat una cinquantena de peces, recuperades de les parets interiors del campanar

El resultat del treball de recuperació de les pedres de l’antiga portalada romànica de l’església de Cassà de la Selva ha superat les expectatives del Grup de Recerca i Estudis Cassanencs, que ha compatibilitzat una cinquantena de peces, recuperades de les parets interiors del campanar.

El projecte pretenia recuperar onze pedres, les que es calculava que estaven integrades a les parets del campanar i després de les feines d’arqueologia que han dut a terme l’equip de tècniques restauradores, Imma Brull i Núria de Toro, s’han acabat recuperant trenta-set peces que formaven la portalada original. L’església romànica data del segle XI, l’entrada estava al mateix lloc que l’actual, però era d’unes dimensions més reduïdes, la portalada donava l’entrada a una sola nau amb els absis d’influència llombarda.

L’any 1926 es van obrir els finestrals actuals i llavors també es van trobar disset peces de la portalada que estaven guardades a la rectoria, ara amb la nova descoberta, es podria reconstruir gran part d’aquesta antiga portalada. Pel que sembla per les peces que s’han trobat, el conjunt comptava amb columnes amb capitells esculpits amb motius florals i formes geomètriques que sostenien un porxo d’arcades de mig punt també decorades d’estil romànic.

El Grec avalua les possibilitats d’exposar de forma permanent el conjunt a la capella dels Dolors, el projecte de “recuperació de les joies perdudes de Cassà” ha comptat amb la col·laboració de donacions particulars i d’empreses de Cassà a més del Bisbat, la Diputació i l’Ajuntament de Cassà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia