Societat

JOAN LLOBET VALL-LLOVERA

JUTGE DE PAU DE CADAQUÉS

“Els veïns ens demanen consell”

Farà set anys que és el jutge de pau. La nova llei ha estat una sorpresa.

Què suposaria que els pobles es quedessin sense jutges de pau?
Es perdrà la justícia de proximitat que representem. La consellera Ciuró ho ha explicat i nosaltres també ho hem recordat: si la nostra tasca la fa un administratiu, aquest complirà un horari. En canvi a nosaltres ens poden avisar en qualsevol moment. Em vaig trobar amb un cas en què la policia em va requerir un dissabte del mes d’agost a les deu de la nit quan a Cadaqués érem més de 30.000 persones. També es perdrà un fet molt important: el coneixement. Us puc dir que el 99% de les vegades que un veí entra per la porta ja sé el que vol. Als pobles petits ens coneixem tots.
Com descriuria la seva feina?
Fem de mediadors, de consellers. Et truquen perquè busquen una solució i també consol, una espatlla on plorar. M’han trucat molts cops plorant. El que intentem fer és “d’home bo” (l’origen etimològic de jutge de pau). Tenim molt clar que s’ha de fer parlar. Sempre els dic: Hem de parlar perquè és l’única manera d’entendre’s. Si no es parla, un tirarà per una banda i l’altre, per una altra i es trencarà la corda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia