Societat

Jornada multitudinària a l’Aplec del Caragol

Piscines inflables, pistoles d’aigua, barrets de palla i begudes, les solucions dels aplequistes per suportar la calor

Lleida viu aquest dissabte la jornada central del 41è Aplec del Caragol amb gran afluència de públic i la calor com a gran protagonista. I és que a més d’hidratar-se amb begudes refrescants i utilitzar barrets de palla per passar la calor, enguany els aplequistes també han incorporat piscines inflables a diverses colles i els assistents més joves s’han refrescat més que mai amb pistoles d’aigua. Algunes de les activitats centrals de la jornada de dissabte han estat l’ofrena floral a l’estàtua de Manolo Calpe, impulsor de la festa, i el dinar de germanor. A l’Aplec hi participen 106 colles, que apleguen unes 13.500 persones. La Federació de Colles (Fecoll) calcula que entre els tres dies es consumiran unes 12,5 tones de caragols.

L’Aplec del Caragol viu aquest dissabte el seu dia fort amb una jornada multitudinària. I és que després de dos anys d’absència per la pandèmia, els aplequistes destaquen les “ganes” de tornar a celebrar la festa. “Quan la portes a dins i la vius, després de dos anys en teníem moltes ganes”, explica David de la colla Frontón. Per la seva banda, Jaume, de la colla Retrobament, considera que l’edició de retorn s’està vivint “una mica fora d’òrbita” i que l’espera s’ha fet “molt llarga”.

A banda dels caragols i les ganes de festa, el gran protagonista de la jornada és la calor. A banda de protegir-se del sol i hiratar-se, algunes colles també han optat per instal·lar piscines inflables a les seves parcel·les. És el cas de la Mireia de la colla Llepé, que ha explicat que és el segon any que potent la piscina i que va molt bé per refrescar-se a les estones de més calor. De la seva banda, altres colles com la de l’Aida i la Charo han optat per instal·lar per primera vegada ventiladors a l’espai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia