Societat

L’aparador de la cervesa artesana de la Garrotxa

Olot torna a celebrar la fira dedicada a aquesta beguda fermentada després del parèntesi de la covid

Hi participaran dotze productors catalans, entre què, tots els de la comarca, i un d’aragonès

El recinte firal de l’antiga estació d’Olot es tornarà a convertir, el proper dissabte, en l’aparador dels cervesers artesans de la Garrotxa i en un punt de degustació de les seves cerveses i d’altres, majoritàriament d’arreu de Catalunya. Serà l’escenari de la quarta edició de la Fira de la Cervesa Artesana, recuperada després del parèntesi obligat per les mesures de prevenció i contenció de la covid-19. Dos dels seus promotors, Joan Guillaumes i Ferriol Macias, han detallat que hi participaran dotze cervesers artesans catalans –hi haurà tots els garrotxins–, un de l’Aragó i una desena de barrils de cerveses d’altres indrets del món.

L’entrada (3,5 euros) inclou el got de la fira, que cal per als tastos i degustacions. Es podran comprar també anticipadament els tiquets per al dinar popular i el tast al Bouquet, al gastrobar Els del Mig i a Can Batet.

El dinar popular, amb opció vegana i vegetariana, anirà a càrrec de Pebre Roig. Abans, al migdia, es farà una degustació de Neipa’s a càrrec del gastrobar Els del Mig i amb un professional que donarà explicacions sobre els llúpols, l’aroma, el cos i les altres característiques de cada cervesa. A la mateixa hora, hi haurà el tast musical, un tast de quatre cerveses de diferents cervesers de la fira amb explicacions directament dels elaboradors i l’actuació del músic de versions Isaac Cámara.

Una de les activitats rellevants és la gastroruta de vespes, que sortiran del recinte firal i visitaran els quatre pobles garrotxins que tenen obradors de cervesa artesanals i que són Santa Pau, Tortellà, Besalú i Castellfollit de la Roca. En arribar, es farà l’esmorzar de forquilla i ganivet, típic de l’inici de la fira.

LA XIFRA

4
edicions
de la fira de la cervesa artesana s’hauran celebrat, comptant la d’aquest any.

Música, castellers i furgoteques

La fira es vesteix amb un ampli programa d’activitats culturals i familiars, que s’iniciaran a partir de les cinc de la tarda. Hi ha prevista l’actuació del gegant Tim i dels castellers d’Olot, els Xerrics, que, a més, ensenyaran a tothom qui vulgui a fer castells. I, com a novetat, l’actuació de la xaranga Bufatramuntana donarà pas als dos concerts que tancaran la fira, a càrrec dels Pirat’s Sound Sistema i de la Banda Neon. L’oferta lúdica es completarà amb quatre foodtrucks i una zona d’inflables per als infants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia