Urbanisme

Les obres de transformació de la Via Laietana de Barcelona comencen aquest dimarts

Les afectacions de mobilitat més importants s’esperen a partir de principis d’abril

Aquest dimarts comencen les obres de transformació de la Via Laietana de Barcelona. Els treballs es dividiran en dues fases d’obres que es faran de manera consecutiva per tal de reduir les afectacions i gestionar la mobilitat de la zona. Durant la primera, es faran les tasques en el tram comprès entre la plaça Urquinaona i la d’Antoni Maura, amb una durada prevista de 14 mesos. En aquest cas es farà la renovació i millora de les xarxes de serveis que hi ha al subsol i la reurbanització de la via i del carrer Jonqueres. Les principals afectacions a la mobilitat s’esperen a partir de l’abril, quan comencen els treballs a la vorera Llobregat.

De moment, des d’aquest dimarts i fins a principis d’abril els treballs es concentraran en la vorera banda Besòs, ocupant un cordó de serveis i un carril de circulació descendent entre la plaça Urquinaona i el carrer de Jonqueres. En sentit ascendent no hi haurà modificacions.

A partir de principis d’abril començaran els treballs a la vorera Llobregat. En sentit muntanya, la circulació de vehicles quedarà restringida a un carril d’ús exclusiu per al veïnat, aparcaments i serveis, que arribarà fins a l’avinguda Francesc Cambó/plaça d’Antoni Maura. En sentit mar hi haurà un carril bus i un carril de circulació per al vehicle privat, tal com ja hi ha actualment a la major part de la via. Aquesta afectació es mantindrà fins al final de les obres.

Pel trànsit privat que circuli en sentit ascendent es recomana l’itinerari alternatiu per l’avinguda Marquès de l’Argentera, el passeig Picasso, el de Lluís Companys i la ronda Sant Pere.

Durant aquest període les línies de bus 47, V15 i V17, que circulen en sentit muntanya, també seran desviades per aquest mateix recorregut alternatiu. El bus de barri 120 inicialment mantindrà el seu itinerari habitual. Els desplaçaments en bici també s’hauran d’adaptar a aquesta nova configuració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia