Administracions

Interior avala que Riells i Viabrea tingui policia local

L’Ajuntament, que fins ara només disposava d’un cos de vigilants, preveu poder tenir entre vuit i nou agents

El municipi de Riells i Viabrea (4.268 habitants) es dotarà d’un cos de policia local. L’Ajuntament es fixa l’objectiu de disposar d’un cos de vuit o nou agents i preveu tramitar la convocatòria de places en els pròxims mesos per fer-ho efectiu. La demanda del municipi feia temps que estava sobre la taula, la tramitació s’havia alentit per la pandèmia, però una delegació del Departament d’Interior havia visitat Riells i l’Ajuntament només estava pendent de l’aval de la Comissió de la Policia de Catalunya, l’òrgan col·legiat de coordinació entre Mossos d’Esquadra i policies locals, que s’ha oficialitzat aquesta setmana.

Fins ara el municipi disposava de vuit vigilants, amb menys competències, la principal és que no porten armes, a diferència de les policies locals. “És un pas necessari per millorar la seguretat al municipi, però fins i tot per la pròpia seguretat dels que avui són vigilants i que sovint han de fer tasques que no els pertocarien; en certa manera, tenir policia ens ha permetre evitar mals majors”, diu l’alcalde, Josep Maria Bagot. Hi afegeix que a Riells i Viabrea, com a molts municipis veïns de la Selva, han d’afrontar la característica d’un hàbitat dispers en urbanitzacions i la problemàtica associada d’ocupacions il·legals d’habitatges i plantacions il·lícites.

Un cop feta la convocatòria de places (oberta a tothom i en què l’Ajuntament preveu que la majoria dels que actualment són vigilants hi participaran), les persones seleccionades hauran de passar per l’Escola de Policia de Catalunya abans d’incorporar-se al nou cos.

El pas a tenir policia local també permetrà col·laborar amb el municipi veí de Breda, on ja està en marxa el mateix procés i amb el qual ja es col·laborava quan els dos ajuntaments només tenien vigilants municipals.

LA FRASE

És necessari per a la seguretat dels veïns i també per a la pròpia seguretat dels que ara són vigilants
Josep Maria Bagot
Alcalde de Riells i viabrea


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia