Administracions

Inicien la via verda entre Calonge i Platja d’Aro

El projecte permetrà, a més, donar continuïtat a la via del Tren Petit, que va de Palamós a Palafrugell

Les obres de la nova via verda que unirà els nuclis de Calonge i Sant Antoni amb Castell-Platja d’Aro han començat pel municipi calongí. El projecte de la via verda permetrà connectar el nucli de Sant Antoni amb Platja d’Aro, donant continuïtat a la via del Tren Petit, que va de Palamós a Palafrugell. Per la banda de Platja d’Aro, la via verda podrà arribar a connectar amb la del Carrilet, que va d’Olot a Sant Feliu de Guíxols.

El tram que anirà de Sant Antoni a Platja d’Aro enllaçarà dos nuclis de població turístics i el seu recorregut també facilitarà el pas de vianants i ciclistes dels diversos càmpings que hi ha en aquesta carretera, i millorarà l’accés a les platges i cales d’aquest sector.

Aquest projecte té un cost de 771.286 euros i es finança amb una aportació de 318.713 euros dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder), 280.039 dels ajuntaments, 140.861 de la Diputació de Girona i 36.990 de la Generalitat a través del pla de foment del turisme. L’Ajuntament de Calonge hi aporta 199.397, repartits en tres anys.

Donar continuïtat

La xarxa ciclista entre els nuclis de Calonge i Sant Antoni complementa el projecte de via verda entre els nuclis urbans de Castell-Platja d’Aro i Sant Antoni de Calonge, promogut pel Consorci de les Vies Verdes de Girona. Té un itinerari aproximat de 6,7 quilòmetres de longitud i està dissenyat perquè la major part del recorregut discorri per camins, vorals de carrers i carrils bici ja existents, a excepció d’alguns trams de nova creació, que es faran en espais ja disponibles.

Actualment, la connexió a peu o amb bicicleta entre les poblacions dels nuclis de Sant Antoni de Calonge, Torre Valentina i Calonge es realitza majoritàriament per l’avinguda de la Unió.La xarxa ciclista s’inicia on finalitza la via verda, pròxima al pas subterrani existent a l’avinguda Andorra. La connexió amb el terme de Palamós també permetrà donar-li continuïtat a la via verda de Palamós a Palafrugell existent. També es facilitarà l’accés dels usuaris de la via, al nucli de Calonge, on es realitzarà una zona de parada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia