Administracions

El consistori valida la pròrroga d’un any del contracte amb FCC

El consistori de Salt va validar en el ple d’ahir la pròrroga d’un any del contracte de neteja viària i recollida d’escombraries amb l’empresa concessionària FCC Medio Ambiente. Aquest punt –que es va incorporar per via d’urgència a l’ordre del dia– es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern (ERC i JxCat) i l’abstenció de les tres formacions a l’oposició (el PSC, Vox i la CUP). Tret d’un aspecte del redactat que es va aclarir a petició del PSC, el punt no va generar cap gran debat, tenint en compte que era un tràmit formal. Tal com va explicar el govern, la decisió ja estava presa des del setembre; s’havia de portar al ple de gener i s’havia posposat fins ahir per la vaga.

Gestió de la vaga

En l’apartat de preguntes al govern, però, l’oposició sí que es va centrar a reclamar aclariments sobre la gestió de la vaga. Tot i agrair les juntes de portaveus per mantenir-los informats, el PSC i la CUP no es van estar de qüestionar aquesta gestió. Des la CUP, Cristina Sibina va qualificar la gestió dels primers dies de la crisi “d’irresponsable i de bloqueig”. Va reiterar la petició de tenir accés als informes de serveis mínims i va demanar qui els havia redactat. L’alcalde, Jordi Viñas, va respondre que es facilitarien en els propers dies i el regidor Alexandre Barceló va aclarir que els informes havien estat elaborats entre els serveis tècnics municipals i una empresa externa que havia estat contractada específicament per fer el seguiment diari de la vaga.

Joan Martín, portaveu del PSC, va centrar les seves preguntes en el possible cost per a les finances municipals de les millores salarials pactades entre els treballadors en vaga i l’empresa FCC. Barceló va respondre que l’acord al qual havien arribat les dues parts incloïa un increment (del 0,9%), de caràcter excepcional, però no una vinculació amb l’IPC més un punt, que hauria compromès l’Ajuntament a més llarg termini, i que es valorava com un acord “just i assumible”. A petició de Martín, l’alcalde també va aclarir que la bonificació de l’Ajuntament per deduir el cost dels 21 dies sense recollida d’escombraries s’aplicarà tant a particulars com al comerç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia