Salut

Els organismes sanitaris de la UE avalen barrejar vacunes contra la Covid-19

L’EMA i l’ECDC defensen que la vacunació heterogènia pot oferir flexibilitat quan un vaccí no està disponible

L’Agència Europea del Medicament (EMA) i el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) avalen barrejar vacunes contra la Covid-19 tant en les injeccions inicials com en la de reforç. Els dos organismes sanitaris de la Unió Europea han conclòs que l’anomenada vacunació heterogènia provoca una resposta immunitària “reforçada” i defensen que “pot oferir flexibilitat en les opcions de vacunació, especialment reduint l’impacte en la campanya de vacunació si un vaccí no està disponible per alguna raó”. Segons han indicat en un comunicat els dos organismes europeus, les proves disponibles apunten “de forma consistent” a una “tolerància acceptable i una resposta immunitària reforçada”.

A més, l’EMA i l’ECDC asseguren que, contràriament al que diuen alguns estudis, no hi ha proves “consistents” que demostrin que combinar vacunes pugui provocar més reaccions adverses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia