Societat

Els viatges fora d’Europa es disparen aquest pont

Nova York és l’estrella dels viatges que es fan a l’estranger

A Catalunya es preveu que el Pirineu estigui pràcticament al 100%

La neu que ha caigut i les ganes d’esquiar han fet créixer les reserves

El 47% de les reserves que s’han fet a través de les agències de viatges per fer vacances aquest pont de la Constitució –i també per passar uns dies de Nadal i el Cap d’Any– són per anar a països fora de la Unió Europea, especialment els Estats Units i, en concret, la ciutat de Nova York.

Ho explica el president de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave), Martí Sarrate, que confirma que per culpa dels nous contagis de la covid a última hora s’han cancel·lat els viatges a Àustria, país que està confinat, i qui hi entri ha de fer quarantena, però també a Israel i el Marroc, que tampoc no deixen entrar els viatgers i són unes destinacions que en èpoques normals prepandèmia eren molt sol·licitades en aquestes dates.

Ciutats europees

De moment no hi ha cancel·lacions en massa per viatjar a Alemanya, on, de moment, només han tancat el mercat nadalenc de Munic. En canvi, s’han hagut d’incrementar els vols per a ciutats europees com París, Londres (recordin que ara cal passaport), Varsòvia, Noruega i Finlàndia, i es manté la moda de Lapònia, explica el president de l’Acave. Nova York és una de les destinacions més demanades “ja des que el dia 8 de novembre els Estats Units van obrir les fronteres als estrangers”, diu Martí Sarrate, que explica que, a més, “aquest Black Friday molts operadors (hotels, companyies aèries) han fet ofertes molt competitives que han reactivat les vendes”. De fora d’Europa aquest any també les destinacions més demanades són els safaris als parcs nacionals africans, Sud-amèrica i Àsia, especialment les Maldives i Bali.

Però, a part de recuperar-se els desitjats viatges a l’estranger, les agències de viatges també han fet milers de reserves per anar a esquiar al Pirineu català i a Andorra, una destinació molt desitjada i familiar que l’any passat, “per culpa de les restriccions perimetrals, no es va poder disfrutar”. I per sort, les grans nevades dels darrers dies auguren uns dies esplèndids per practicar l’esquí. El Patronat de Turisme de Lleida ja va explicar, amb motiu de l’obertura de les estacions d’esquí, que aquest any es preveia una boníssima ocupació pel pont i que hi havia milers de reserves fetes, també per Nadal i Cap d’Any, entre altres coses perquè és una destinació molt segura. El Pirineu gironí també preveu vorejar la plena ocupació durant el pont de la Puríssima, precisament el cap de setmana que obre l’estació de Núria i el cremallera comença a circular de forma diària. Les reserves se situen entre el 90 i el 95% per aquestes dates, i en alguns casos arriben al 70% de cara a les festes nadalenques, manté la Diputació de Girona. Tot i això, el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, reconeix que les informacions sobre la pandèmia estan paralitzant les reserves aquests darrers dies.

Pel que fa a altres destinacions de dintre la geografia de l’Estat, la més demanada són les illes Canàries i, en segon lloc, Andalusia i destinacions urbanes com Madrid i Bilbao. Alhora molta gent de l’Estat ha triat Barcelona, segons l’Acave. Amb motiu del pont, Renfe incrementa un 10% les places als trens d’alta velocitat i llarga distància que connecten Catalunya amb el centre, sud i llevant peninsular, en total 31.400 places. La majoria dels reforços es concentren al corredor AVE Figueres-Barcelona-Madrid.

LA FRASE

Aquest Black Friday molts operadors han fet ofertes molt competitives que han reactivat les vendes
Martí Sarrate
PRESIDENT D’ACAVE

Certificat per Europa i poc més

Per viatjar per Europa i en el dia d’avui només fa falta el certificat covid, que demostra que s’està vacunat. En tot cas, per entrar als Estats Units i altres països de fora de la UE, a més del certificat, cal una prova PCR negativa i res més. En principi les agències de viatges no preveuen que hi hagi dificultats més enllà dels països que ja han dit que tanquen fronteres –Àustria, Israel i el Marroc– i els sis països de Sud-àfrica vetats per la UE per culpa de la nova variant de la covid. Per viatjar per Catalunya, Andorra i l’Estat espanyol es recomana anar amb el certificat covid perquè cada vegada hi ha més comunitats que demanen aquest document per entrar a la restauració i altres llocs d’oci. El sector del turisme, un dels que pitjor ho han passat en aquesta crisi, demana uniformitat en la presa de decisions a la UE i també dintre de l’Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia