Societat

L’acte unitari en motiu del 25-N reclama una lluita “diària” per aconseguir una vida “lliure de violències masclistes”

Les institucions han remarcat la importància de les “accions individuals i comunitàries” en tots els àmbits

Diverses institucions han participat aquest dijous en l’acte unitari en motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones que s’ha celebrat aquest migdia al palau de la Generalitat. Totes elles han reclamat una lluita “diària” per aconseguir una vida “lliure de violències masclistes”, remarcant la importància de les “accions individuals i comunitàries” en tots els àmbits. Durant l’homenatge s’han recordat les dones assassinades, i també s’ha llegit un manifest on s’ha alertat sobre noves formes de violència com l’obstètrica, la vicària o la digital. L’acte ha comptat amb representants dels governs català i espanyol, l’Ajuntament de Barcelona, les diputacions, el Parlament, o diversos partits polítics.

Clam a Girona

Generalitat, Diputació i Ajuntament de Girona clamen “desterrar” el patriarcat i eradicar les violències masclistes en l’acte institucional del 25-N. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha criticat que sèries d’èxit com ‘El juego del Calamar’ o cançons d’artistes populars entre els joves com de C.Tangana i Maluma contribueixen a perpetuar actituds masclistes. També ha carregat contra la ultradeta, sobretot Vox, per negar l’existència de la violència contra les dones. La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, reivindica el feminisme i la “mirada lila” com el camí cap a la igualtat. La delegada del Govern, Laia Cañigueral, ha refermat el compromís de l’administració per eliminar la violència envers les dones.

L’acte institucional amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones s’ha fet aquest dijous al migdia a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat i s’ha convertit en un veritable clam a unir esforços i a implicar tota la societat per aconseguir acabar amb la “xacra” de les violències masclistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia